Is een hybride warmtepomp iets voor u?

Wat is een hybride warmtepomp? Hoe werkt een hybride warmtepomp en wat moet u allemaal weten voordat u een hybride warmtepomp gaat aanschaffen? Wij zetten de belangrijkste informatie voor u op een rij, zodat u de juiste keuze kunt maken. Ontdek hoe u met een hybride warmtepomp kunt besparen op uw energierekening en tegelijkertijd uw CO2-uitstoot kunt verminderen.
hybride warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp en hoe werkt deze?

Een warmtepomp hybride is een warmtepomp die samenwerkt met uw cv-ketel. Hybride warmtepompen werken op stroom en halen warmte uit de ventilatie- of buitenlucht. Vervolgens gebruikt een hybride warmtepomp deze warmte om uw huis op te warmen. Daarnaast zorgt een hybride warmtepomp ook nog eens voor warm tapwater. De cv-ketel kan bijspringen als het koud is, zodat u niet in de kou komt te zitten.

Een hybride warmtepomp levert meer warmte dan de stroom die hij verbruikt. Hierdoor bespaart u op uw energierekening. Daarnaast daalt uw CO2-uitstoot met ongeveer 25%. Dit kunt u realiseren met de Remeha Elga Ace 6 kW. Een mooie duurzame investering.
warmtepomp hybride

Voordelen van een hybride warmtepomp

Welke voordelen biedt een hybride warmtepomp? We zetten er een aantal voor u op een rij:

• Verduurzaam uw woning
Wilt u uw woning toekomstbestendiger maken en uw ecologische voetafdruk verkleinen? Dan is een hybride warmtepomp een uitstekende investering.
• Bespaar op uw energierekening
Omdat u minder gas gebruikt, bespaart u op uw energierekening. Hierdoor bent u minder afhankelijk van de stijgende gasprijzen.
• Een hybride warmtepomp is betaalbaarder dan u denkt
De subsidies die beschikbaar zijn, maken een hybride warmtepomp betaalbaar. Vindt u het nog steeds te veel geld? Dan kunt u gebruik maken van de duurzaamheidslening. Daarnaast biedt Compleet Duurzaam de mogelijkheid om uw hybride warmtepomp in gedeeltes te betalen.
• Korte terugverdientijd
Door de stijgende gasprijzen in combinatie met de subsidie die u ontvangt, profiteert u van een korte terugverdientijd. U kunt denken aan een terugverdientijd van tussen de 5 en 10 jaar.

Wilt u meer weten over de kosten en de mogelijke besparingen? Lees hier meer over een hybride warmtepomp offerte aanvragen bij Compleet Duurzaam.

Een hybride warmtepomp of all-electric warmtepomp

Naast hybride warmtepompen kunt u ook kiezen voor een all-electric warmtepomp. Maar wat is nu precies het verschil?

1. Hybride warmtepompen gebruikt u samen met een cv-ketel.Wilt u echt volledig van het gas af? Dat kan met een all-electric warmtepomp. Een all-electric warmtepomp heeft geen cv-ketel nodig.
2. Voor een all-electric warmtepomp moet uw woning echt goed geïsoleerd zijn.Een warmtepomp hybride kan al ingezet worden bij woningen die redelijk goed geïsoleerd zijn.
3. Een hybride warmtepomp is minder efficiënt dan een all-electric warmtepomp.Hybride warmtepompen stoten namelijk nog steeds CO2 uit. Een all-electric warmtepomp daarentegen niet.
4. De kosten van een warmtepomp hybride liggen lager dan die van een all-electric warmtepomp. Dit verschil wordt echter gecompenseerd door de besparing op uw energierekening.
hybride warmtepompen

Een hybride warmtepomp aanschaffen bij Compleet Duurzaam

Als u kiest voor een hybride warmtepomp van Compleet Duurzaam, kiest u voor een duurzame en efficiënte investering. Wij bieden persoonlijk advies, installatie en nazorg. Onze all-inclusive service garandeert een hoge klanttevredenheid. Vraag nu vrijblijvend advies aan over hybride warmtepompen en het verduurzamen van uw woning of lees hier meer over de werking van een hybride warmtepomp op bestaande cv ketel.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.