Warmtepompen

Als u een goed en duurzaam alternatief voor uw cv-ketel zoekt, dan is een (hybride) warmtepomp dé oplossing! Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw huis en eventueel voor warm water zonder gas.

Gratis offerte in uw inbox

Waar heeft u interesse in?

Waar heeft u interesse in?
Name(Vereist)

Waarom kiezen voor een warmtepomp van Compleet Duurzaam?

Er zijn meerdere manieren om uw woning te verwarmen zonder gas. Zo kunt u volledig van het gas af of u kunt deels van het gas af door te kiezen voor een hybride warmtepomp. Een warmtepomp is goed voor het klimaat, omdat de CO2-uitsoot daalt met ongeveer 20 tot 45%.

Hoe gaan wij te werk?

1
Aanvraag
besparingsadvies

Vraag via het formulier bovenaan deze pagina een gratis offerte aan om te zien hoeveel u kunt besparen op uw gaskosten.

2
Gratis advies en
vrijblijvende offerte

Gratis advies en vrijblijvende offerte. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, belt uw persoonlijke Compleet Duurzaam adviseur u op.

Uw persoonlijk adviseur beantwoordt al uw vragen en bekijkt samen met u hoe we de ideale zonnepaneel-oplossing voor uw woning kunnen realiseren. Op basis van uw informatie ontwerpen we een zonnesysteem op maat voor uw dak met behulp van de meest nauwkeurige technologie. Aan de hand van dit ontwerp doen wij u een persoonlijk aanbod op maat – uiteraard vrijblijvend en kosteloos. Om zo goed mogelijk aan uw wensen te voldoen, bieden we u drie verschillende opties. In een gratis gesprek bespreken u en uw klantadviseur deze drie opties. U kunt dan op uw gemak beslissen welke optie uw voorkeur heeft. ‘De tekst in stap 2 graag vervangen door ‘Gratis advies en vrijblijvende offerte. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, belt uw persoonlijke adviseur van Compleet Duurzaam u op. U persoonlijk adviseur beantwoordt al uw vragen en bekijkt samen met u de ideale oplossing voor duurzaam verwarmen van uw woning. Op basis van uw informatie doen we u een persoonlijk aanbod op maat – uiteraard vrijblijvend en kosteloos.

3
Deskundige installatie in anderhalve dag

Deskundige installatie in anderhalve dag. Kiest u voor Compleet Duurzaam, dan zal een van onze deskundige medewerkers de laatste

details van de montage met u doornemen. Op de afgesproken dag komen we bij u thuis uw zonnepanelen plaatsen. De installatie duurt meestal een dag.’  De tekst in stap 3 graag vervangen door ‘Deskundige installatie in anderhalve dag. Kiest u voor Compleet Duurzaam, dan zal een van onze deskundige medewerkers de laatste details van de montage met u doornemen. Op de afgesproken dag komen we bij u thuis uw warmtepomp plaatsen. De installatie duurt meestal anderhalve dag

4
Bespaar vanaf dag 1 op uw gaskosten

Direct na afronden van de installatie begint uw besparing op gaskosten. Richtlijn is dat u bij een hybride warmtepomp zo’n 60% van uw huidige

gaskosten bespaart. Bij een all-electric warmtepomp bespaart u direct na installatie 100% op uw huidige gaskosten​.

De voordelen van een warmtepomp

Goed voor het klimaat

Door middel van een warmtepomp kunt u uw huis elektrisch verwarmen. Dit zorgt voor een stuk minder CO2-uitsoot wat zeer milieuvriendelijk is!

Lagere energierekening

De aanschaf van een warmtepomp vraagt om een investering, maar mede door gunstige subsidies en een flinke besparing op uw energierekening heeft u dit in no time terugverdient!

Hogere woningwaarde

Naast dat een warmtepomp zorgt voor een duurzame verwarming van uw huis, zorgt deze ook voor een beter energielabel voor uw huis.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet dit met een elektrische pomp om tot een aangename en bruikbare temperatuur. De pomp kan op een energiezuinige manier uw huis verwarmen, koelen en zorgen voor warm water. Er zijn verschillende warmtepompsystemen, namelijk: een warmtepompboiler, een hybride systeem naast uw CV-ketel en een all-electric warmtepomp.  

Previous
Next

Tot €1800 subsidie op een hybride warmtepomp

U kunt subsidie krijgen voor de aankoop van een hybride warmtepomp. Bij Compleet Duurzaam kunt u een hybride warmtepomp kopen voor een mooie prijs. 

 

Op de Remeha Elga Ace 4kW krijgt u momenteel €1.600,- subsidie en op de Remeha Elga Ace 6kW krijgt u €1.800,- subsidie. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Onze merken

All-electric warmtepomp

Een all electric warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw woning én voor warm water. Om warm water af te kunnen geven beschikt de warmtepomp over een voorraadvat.

Infrarood

Warmtepanelen zetten stroom direct om in effectieve warmte waar het nodig is. Infrarood warmte hoeft niet door de lucht te worden getransporteerd en gaat dan ook minder snel verloren.

Warmtepomp boiler

Naast het verwarmen van de woning zijn er ook opties om uw water elektrisch te verwarmen. Met een warmtepomp boiler kunt u tot 3 keer zo zuinig uw water verwarmen.

Veelgestelde vragen

Warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-combiketel met een elektrische warmtepomp. Met een hybride warmtepomp heeft u geen aardgas meer nodig voor ruimteverwarming. Met een hybride warmtepomp heeft u nog wel aardgas nodig voor douchen en de warme kraan. En ook op hele koude dagen staat de cv-ketel paraat om de hybride warmtepomp bij te staan. Met een all-electric warmtepomp heeft u geen cv-ketel meer nodig en hoeft u na installatie geen aardgas meer te gebruiken voor ruimteverwarming, douchen en de warme kraan. Een all-electric warmtepomp vereist een hoger investeringsbedrag dan een een hybride warmtepomp. Compleet Duurzaam beschouwd een hybride warmtepomp als een verstandige tussenstap naar volledig elektrisch verwarmen op termijn met een all-electric warmtepomp.

Nee, maar uw gasverbruik daalt enorm. Een hybride warmtepomp reduceert uw gasverbruik met gemiddeld 50 tot 70 procent, omdat na installatie van de warmtepomp geen gas meer wordt gebruikt voor ruimteverwarming. Met  uitzondering van hele koude dagen.  Bij een hybride warmtepomp blijft de cv-ketel nog nodig voor douchen en de warme kraan.   

Nee hoor. Een hybride warmtepomp werkt ook prima in een matig geïsoleerd huis. Hoe beter uw isolatie, des te meer gas u bespaart. Met een hybride warmtepomp bespaart u gemiddeld 50 tot 70 procent aan aardgas. In een goed geïsoleerde woning zit u dichter bij de 70 procent besparing dan bij de 50 procent besparing.

U hoeft daar niet op te wachten, want een hybride warmtepomp wordt bij installatie aangesloten op uw bestaande cv-ketel. Als uw cv-ketel nog niet zo heel oud is, is het bijplaatsen van een losse hybride warmtepomp een prima mogelijkheid. U behoudt dan gewoon uw cv-ketel. Deze cv-ketel zal na installatie van uw hybride warmtepomp veel minder vaak aanslaan, omdat de hybride warmtepomp het grootste deel van de warmte onttrekt aan de buitenlucht. 

Met de stijgende gasprijzen is een hybride warmtepomp een goede investering waarmee u snel uw geld kunt terugverdienen. Hoe hoger de gasprijzen, des te sneller verdient u uw investering terug. De aanschafkosten van een hybride warmtepomp liggen tussen de 4.000 en 6.000 euro, inclusief BTW en installatie. Via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u 30 procent subsidie ontvangen op uw hybride warmtepomp. De gemiddelde terugverdientijd van uw hybride warmtepomp is zo’n vijf jaar, als de gasprijs op het huidige hoge niveau blijft. Mocht de gasprijs weer dalen naar het niveau van 2021 dan zal de terugverdientijd van uw warmtepomp richting de zes of zeven jaar gaan. Als aardgas in de toekomst duurder wordt ten opzichte van stroom (en dat zit er wel in), verdient u uw investering sneller terug. Als u nu al zuinig stookt en weinig gas verbruikt zal de terugverdientijd langer zijn. Als uw woning groter is dan gemiddeld zal de terugverdientijd korter zijn.

Bij correcte installatie en normaal gebruik is de levensduur van een goed onderhouden hybride warmtepomp ruim 15 jaar.

Neem contact op voor
persoonlijk advies

NIEUWS

warmtepomp installeren

Warmtepomp

Warmtepomp De meesten woningen worden momenteel verwarmd door een cv ketel op gas. In het klimaatakkoord staat dat de Nederlandse woningen in 2050 aardgas vrij moeten zijn. Het beste alternatief

Lees verder →
warmtepomp installeren

Warmtepomp

Warmtepomp De meesten woningen worden momenteel verwarmd door een cv ketel op gas. In het klimaatakkoord staat dat de Nederlandse woningen in 2050 aardgas vrij moeten zijn. Het beste alternatief

Lees verder →

Bekijk ook

Zonnepanelen

Met zonnepanelen zelf duurzame energie opwekken? Ieders gebruik en elk huis is anders. Wij komen altijd persoonlijk langs en bieden maatwerk om het maximale uit uw dak te halen. 

Laadpalen

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Een laadpaal of laadpunt thuis is dan van groot belang. U kunt uw elektrische auto thuis opladen met een van onze laadpalen.