Zonnepanelen

2023 geen Btw betaalt over uw zonnepanelen

De groene stap naar de toekomst

Compleet Duurzaam ontzorgt en bespaart

Besparen met zonnepanelen? 

Vul hieronder uw postcode, huisnummer en verbruik in en kijk hoeveel u jaarlijks kunt besparen!

Weet ik niet

Binnen 1 minuut geregeld

Bijdragen aan een betere wereld

Door zonnepanelen produceert u eigen duurzame energie en draagt u bij aan een duurzame wereld. Er is namelijk altijd zonlicht, dat raakt nooit op.

Lagere energierekening

Als u zonnepanelen op uw dak laat plaatsen levert dat een winst op die u kunt vergelijken met een 6 procent rente op uw spaarrekening.

Hogere woningwaarde

Daarnaast verbeteren zonnepanelen ook nog eens het energielabel van uw woning. Dit is positief voor de woning waarde.

Zonnepanelen van Compleet Duurzaam

Over zonnepanelen is veel informatie beschikbaar. Hierdoor zien de meeste mensen door de bomen het bos niet meer. Wij zien het als onze taak duidelijkheid te scheppen in deze brei van informatie. Zo is bijvoorbeeld een deel van de informatie achterhaald, omdat de zonnepanelen-technologie voortdurend in ontwikkeling is. Bovendien is elk huis weer anders. Om maatwerk te bieden gaan we altijd met u persoonlijk in gesprek, besteden we veel aandacht aan wat nodig is en komen we met elkaar tot de best passende oplossing.

De top 3 zonnepanelen op dit moment

Jinko Solar

€734,00

Luxor Solar Glas/Glas

€734,00

Beste Zonnepanelen

Meyer Burger

€734,00

Werking van zonnepanelen

Zonnepanelen worden op het dak van uw woning bevestigd en zorgen voor een directe opwekking van elektriciteit. Dit kan een zonnepaneel, omdat er twee laagjes silicium op het paneel bevestigd zitten die een elektrische spanning opwekken wanneer er zonlicht op het zonnepaneel schijnt. Dit noemt men een fotovoltaïsche reactie. In het Engels noemen ze dit een photovoltaic, dit is de reden waarom het een PV systeem genoemd wordt. Uiteraard moet de spanning die ontstaat omgezet worden naar wisselstroom die direct gebruikt kan worden. Hiervoor heeft u naast de panelen ook elektriciteitskabels nodig en een omvormer. Wist u trouwens dat zonnepanelen geen direct zonlicht nodig hebben voor het opwekken van bruikbare stroom? Elektriciteit wordt net zo goed opgeleverd wanneer het bewolkt is buiten.

Welke soorten zonnepanelenzijn er?

Wij onderscheiden drie soorten zonnepanelen:

Previous
Next

UITGELICHT

Jinko JKM390N-6RL3-B Full Black

Ja Solar is een gevestigde naam in de branche en een van de grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. Zij verkopen hun zonnepanelen wereldwijd in meer dan 120 landen waardoor ze als hoogwaardige fabrikant de vierde plaats innemen op de Tier 1 lijst. Het merk staat bekend om de uitstekende hoogrendementspanelen zoals Percium (mono) modules.

Wij werken alleen met A-merken

Solarwatt Premium Dealer

SOLARWATT is marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland.

LG Solar Authorised Dealer

Na meer dan 30 jaar lang kwalitatief onderzoek naar zonne-energie, introduceert LG Solar een modelreeks geavanceerde zonnepanelen. Ontdek de LG Solar zonnepanelen en help mee Nederland te verduurzamen.

Enphase Dealer

Enphase is toegewijd aan het bouwen van een zonne-energie product van de hoogste kwaliteit. Onze micro-omvormers krijgen 1 miljoen uren aan betrouwbaarheidstesten (dat is meer dan 100 jaar!)

Solaredge Advance Partner

SolarEdge is wereldmarktleider op het gebied van smart energy technologie Door gebruik te maken van eersteklas technische expertise en een constante focus op innovatie, creëert SolarEdge smart energy oplossingen.

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen

Een zonnesysteem bevat de volgende onderdelen: zonnepanelen, omvormer, bevestigingsmateriaal, bekabeling en de installatie. 

Denk goed na over welke wensen u heeft. Wil je zwarte zonnepanelen? Of juist geen zwarte panelen? Wilt u Duitse zonnepanelen? Wilt u zonnepanelen met een hoog vermogen? Wilt u zonnepanelen met hoge garanties? Wilt u alle zonnepanelen per paneel kunnen monitoren? Wilt u uw volledige verbruik afdekken? Of gaat u juist meer of verbruiken stroom verbruiken in de toekomst, etc. 

De situatie speel ook een grote rol. Wat is de beste plek zonnepanelen op het dak? Heeft u bijvoorbeeld schaduw op uw dak? Woont u aan de kust? Vliegen er veel vogels rond om uw woning? Heeft u een plat of schuin dak?

De beste zonnepanelen zijn moeilijk te definiëren omdat elke fabrikant claimt de beste te zijn. Het belangrijkste is om te bepalen welke zonnepanelen het beste bij jouw situatie passen. Lees meer 

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u op het dak kan plaatsen is het verstandig om een adviseur langs te laten komen. De adviseur van Compleet Duurzaam is expert op dat gebied en bekijkt samen met u op locatie wat de mogelijkheden zijn. Het dak word opgemeten maar er word ook meteen gekeken naar mogelijke obstakels zoals ontluchtingpijpen, dakramen, etc. Ook kijkt onze adviseur naar het juiste kabeltraject. Een secure voorbereiding is van belang voor het beste resultaat passend bij uw woning.

Zonnepanelen kunnen zowel op een plat dak als op een schuin dak worden geplaatst. Een plat dak is vaak wel iets duurder. Dit komt omdat er meer bevestigingsmateriaal nodig is voor een betrouwbare en veilige installatie. Zo moet stelling voor een plat beschikken over genoeg balast (gewicht) om de zonnepanelen veilig op het dak te laten liggen, zonder het dak te beschadigen. Van der Valk en Esdec zijn onder andere gerenommeerde Nederlandse merken die onze gecertificeerde installlateurs gebruiken. 

Een gemiddeld zonnesysteem bestaat uit 10 zonnepanelen. Een basis pakket kost ongeveer €5000,- voor 10 zonnepanelen incl. omvormer, bevestigingsmaterialen, bekabeling en montage. Tegenwoordig betaalt u geen Btw op een zonnesysteem. Echter de prijzen kunnen erg variëren. Er zijn veel verschillende kwaliteiten en verschillende situaties. Kiest uw voor zonnepanelen met hoge vermogens of meer garantie of juist niet. Is de omvormer serieel of parallel geschakeld? Komen de zonnepanelen op het platte dak? Of op het schuine dak? Of op beide daken? Heeft u last van schaduw? Er zijn zoveel verschillende opties waardoor de prijs voor iedereen anders kan zijn. Daarom adviseren wij u om onze adviseur uit te nodigen, voor een advies op maat bij u thuis. 

NIEUWS

Beste Zonnepanelen

Beste zonnepanelen

Beste zonnepanelen Op zoek naar de beste zonnepanelen 2023? Er zijn verschillende soorten panelen beschikbaar, maar de meest voorkomende zijn de Glas Folie en de Glas Glas zonnepanelen. Als je

Lees verder →
Beste Zonnepanelen

Beste zonnepanelen

Beste zonnepanelen Op zoek naar de beste zonnepanelen 2023? Er zijn verschillende soorten panelen beschikbaar, maar de meest voorkomende zijn de Glas Folie en de Glas Glas zonnepanelen. Als je

Lees verder →

Neem contact met ons op

Name(Vereist)

U kunt ook direct telefonisch contact opnemen: 085-0607744

Bekijk ook

Warmtepompen

Als u een goed en duurzaam alternatief voor uw cv-ketel zoekt, dan is een (hybride) warmtepomp dé oplossing! Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw huis en eventueel voor warm water zonder gas.

Laadpalen

Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Een laadpaal of laadpunt thuis is dan van groot belang. U kunt uw elektrische auto thuis opladen met een van onze laadpalen.