Geniet van de zon

Met Compleet Duurzaam

Doe de zonnepanelen check

Vul uw gegevens in zie direct wat zonnepanelen voor u betekenen

Zonnepanelen BTW-vrij in 2023

Zonnepanelen van Compleet Duurzaam

Wilt u besparen op uw energierekening en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleinen? Dan zijn zonnepanelen een slimme keuze. Echter, met zoveel informatie beschikbaar kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken voor uw specifieke situatie.

Onze zonnepanelen

Compleet Duurzaam heeft de zonnepanelen met zorg geselecteerd, zodat u verzekerd bent van een goed en duurzaam product met een levensduur van minimaal 25 jaar. 

DAS 420W N-Type Full Black Glas-Glas
Aiko AK-A-MAH54Mb-450-BK Ultra Black
Meyer Burger MB-385-HJT120-HC-BK 390Wp

Enphase Micro omvormers

Het unieke van Enphase Energy is dat het zich richt op de ontwikkeling van micro-omvormers

Voordelen van Enphase micro omvormers

Goedkope stroom opslaan in thuisbatterij

Een thuisaccu is de toekomst voor huishoudens die zelf energie opwekken. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw eigen zonnepanelen App

Met uw eigen zonnepanelen App kunt u uw opbrengsten per dag, per maand en per jaar monitoren. 

Wat kunt u verwachten van de App

InstallQ installateur

InstalQ is uw professionele zonnepanelen installateur. Wij begrijpen dat het installeren van zonnepanelen een belangrijke investering is en dat u daarom wilt kunnen vertrouwen op een professionele en betrouwbare installateur.

Vakkundige installatie

Onze ervaren installateurs zijn VCA-gecertificeerd en werken volgens de NEN-1010 en NEN3140 normen

Tevreden klanten daar krijgen we energie van

Samen met onze klanten werken we aan een mooi en persoonlijk eindresultaat. Vanuit die visie werkt Compleet Duurzaam continu aan hoge klanttevredenheid. 

Advies Compleet Duurzaam

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Een zonnesysteem bevat de volgende onderdelen: zonnepanelen, omvormer, bevestigingsmateriaal, bekabeling en de installatie. 

Denk goed na over welke wensen u heeft. Wil je zwarte zonnepanelen? Of juist geen zwarte panelen? Wilt u Duitse zonnepanelen? Wilt u zonnepanelen met een hoog vermogen? Wilt u zonnepanelen met hoge garanties? Wilt u alle zonnepanelen per paneel kunnen monitoren? Wilt u uw volledige verbruik afdekken? Of gaat u juist meer of verbruiken stroom verbruiken in de toekomst, etc. 

De situatie speel ook een grote rol. Wat is de beste plek zonnepanelen op het dak? Heeft u bijvoorbeeld schaduw op uw dak? Woont u aan de kust? Vliegen er veel vogels rond om uw woning? Heeft u een plat of schuin dak?

Wat zijn de beste zonnepanelen?

De beste zonnepanelen zijn moeilijk te definiëren omdat elke fabrikant claimt de beste te zijn. Het belangrijkste is om te bepalen welke zonnepanelen het beste bij jouw situatie passen. Lees meer

Hoeveel zonnepanelen kan ik plaatsen?

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u op het dak kan plaatsen is het verstandig om een adviseur langs te laten komen. De adviseur van Compleet Duurzaam is expert op dat gebied en bekijkt samen met u op locatie wat de mogelijkheden zijn. Het dak word opgemeten maar er word ook meteen gekeken naar mogelijke obstakels zoals ontluchtingpijpen, dakramen, etc. Ook kijkt onze adviseur naar het juiste kabeltraject. Een secure voorbereiding is van belang voor het beste resultaat passend bij uw woning.

Kunnen zonnepanelen op een plat dak?

Zonnepanelen kunnen zowel op een plat dak als op een schuin dak worden geplaatst. Een plat dak is vaak wel iets duurder. Dit komt omdat er meer bevestigingsmateriaal nodig is voor een betrouwbare en veilige installatie. Zo moet stelling voor een plat beschikken over genoeg balast (gewicht) om de zonnepanelen veilig op het dak te laten liggen, zonder het dak te beschadigen. Van der Valk en Esdec zijn onder andere gerenommeerde Nederlandse merken die onze gecertificeerde installlateurs gebruiken. 

Wat kosten zonnepanelen

Een gemiddeld zonnesysteem bestaat uit 10 zonnepanelen. Een basis pakket kost ongeveer €5000,- voor 10 zonnepanelen incl. omvormer, bevestigingsmaterialen, bekabeling en montage. Tegenwoordig betaalt u geen Btw op een zonnesysteem. Echter de prijzen kunnen erg variëren. Er zijn veel verschillende kwaliteiten en verschillende situaties. Kiest uw voor zonnepanelen met hoge vermogens of meer garantie of juist niet. Is de omvormer serieel of parallel geschakeld? Komen de zonnepanelen op het platte dak? Of op het schuine dak? Of op beide daken? Heeft u last van schaduw? Er zijn zoveel verschillende opties waardoor de prijs voor iedereen anders kan zijn. Daarom adviseren wij u om onze adviseur uit te nodigen, voor een advies op maat bij u thuis.