Thuisbatterij voor en nadelen op een rij

Steeds meer woningen zijn voorzien van een thuisbatterij. Niet gek, omdat de voordelen van een thuisbatterij erg interessant zijn. Met een thuisbatterij kunt u opgewekte energie opslaan en op een later moment gebruiken. Dit product is ideaal om te combineren met zonnepanelen. Een thuisbatterij is een duurzame investering met een terugverdientijd tussen de 10 en 15 jaar. Nu we richting de afschaffing van de salderingsregeling gaan, wordt een thuisbatterij alleen nog maar aantrekkelijker. In dit artikel zetten we de thuisbatterij voor en nadelen voor u op een rij en vertellen we u hoe wij u volledig kunnen ontzorgen in de aanschaf en installatie van een thuisbatterij.
voordelen thuisbatterij
De voordelen van een thuisbatterij

De voordelen van een thuisbatterij

1. groene energie
Combineert u uw thuisbatterij met zonnepanelen? Dan slaat u zelf opgewekte zonne-energie op. Dit draagt bij aan een beter milieu.

2. Het net wordt minder belast
Doordat u de overtollige zonne-energie opslaat, belast u het net minder.

3. Bespaar op uw energierekening
Met een thuisbatterij wordt u minder afhankelijk van het net en bespaart u op uw energierekening.

4. Stroom in nood
Is de stroom uitgevallen? Met een thuisbatterij heeft u alsnog stroom.

5. Weinig onderhoud
Een van de grote voordelen van een thuisbatterij is dat deze weinig onderhoud nodig heeft.
De nadelen van een thuisbatterij

De nadelen van een thuisbatterij

1. Flinke investering
Een thuisbatterij kan een flinke investering voor u zijn. Prijzen variëren tussen de €4.000 en €10.000. Omdat er momenteel geen subsidie beschikbaar is, dient u het volledige bedrag zelf te betalen.

2. Verlies van energie
Een klein deel van de energie gaat altijd verloren wanneer u zonne-energie opslaat in uw batterij.

3. De levensduur
De levensduur van een thuisbatterij is gemiddeld 10 tot 20 jaar. Dit is korter dan de gemiddelde levensduur van zonnepanelen, die doorgaans 25 jaar is.

Wanneer kiezen voor een thuisbatterij?

Zoals u kunt lezen, heeft een thuisbatterij voor en nadelen. Wanneer is het voor u handig om te kiezen voor een thuisbatterij? Thuisbatterijen worden steeds populairder in Nederland. Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om zonnepanelen te hebben. Een thuisbatterij werkt perfect samen met zonnepanelen en kan de overtollige zonne-energie opslaan om deze later weer te gebruiken. Iets anders om rekening mee te houden zijn uw eigen financiën. De investering van een thuisbatterij kan hoog voor u zijn. Het is daarom belangrijk om een goede afweging te maken tussen de investering en de lange termijn besparingen en voordelen van een thuisbatterij. Wij kunnen u hierin adviseren. Ook is het belangrijk dat u kiest voor de juiste capaciteit van uw thuisbatterij. Een te grote capaciteit is onnodig en brengt extra kosten met zich mee. Wilt u bijdragen aan het milieu en uw woning verduurzamen? Dan is een thuisbatterij een goede keuze. Profiteer binnenkort van de voordelen van een thuisbatterij.
Wanneer kiezen voor een thuisbatterij?
Kies voor een thuisbatterij van Compleet duurzaam

Kies voor een thuisbatterij van Compleet duurzaam

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij van Compleet Duurzaam? Wij kunnen u volledig ontzorgen. Dit betekent dat u bij Compleet Duurzaam advies ontvangt, wij de thuisbatterij bij u thuis komen installeren en ook de nazorg doen. U kunt vertrouwen op onze thuisbatterijen van hoge kwaliteit. Word minder afhankelijk van het energienet, verduurzaam uw woning en bespaar!

Wilt u een thuisbatterij kopen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.