U heeft vast weleens van de salderingsregeling gehoord. Maar hoe werkt de huidige salderingsregeling? De overheid is van plan om de gunstige salderingsregeling vanaf 2025 jaarlijks – stap-voor-stap – af te bouwen. Goed om te weten dat het ingangsjaar van die wijziging al twee keer eerder is uitgesteld. Welk effect heeft de voorgestelde afbouw van de salderingsregeling op uw investering in zonnepanelen? Waar dient u rekening mee te houden? Wat is een verstandige keuze?
IMG_4633

Wat is salderen eigenlijk?

De salderingsregeling is een regeling bepaald vanuit de overheid waarbij huishoudens met zonnepanelen evenveel geld krijgen voor de hoeveelheid zelf geproduceerde stroom die ze terugleveren aan het elektriciteitsnet, als dat ze betalen voor dezelfde hoeveelheid stroom die ze (bijvoorbeeld ‘s nachts) moeten inkopen. Afgelopen jaren was deze regeling bijzonder gunstig voor bezitters van zonnepanelen.
Group 3211

Hoe zit het met de terugleververgoeding?

Minister Wiebes stelt een wettelijk minimum van 80% van het kale stroomtarief voor als terugleververgoeding. Het voorstel wordt beoordeeld door de Raad van State en de Tweede Kamer. Energieleveranciers zijn dan verplicht minimaal dit tarief te rekenen, maar mogen ook een hogere vergoeding aanbieden. De huidige vergoedingen zijn te vinden op Energievergelijk.nl.

Zijn zonnepanelen nog wel interessant na afbouw salderingsregeling?

Zonnepanelen blijven rendabel ondanks de afbouw van de salderingsregeling, met een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Ze bieden een duurzame, kostenbesparende oplossing voor groene energie en lagere elektriciteitsrekeningen. Na een maximale terugverdientijd van 9 jaar, genereert het systeem, dat 25 jaar meegaat, pure winst. Het blijft dus voordelig om in zonnepanelen te investeren, en snel instappen laat je langer profiteren van de huidige regeling. Door direct gebruik van zonne-energie wordt het stroomnet ontlast, wat leidt tot waardevoller gebruik van zonnestroom.
Grey Modern House For Sale Animation Instagram Story (297 x 210 mm) (2)

Hoe kunt u op hier het best op inspelen?

Om het maximale uit zonne-energie investeringen te halen, is het raadzaam meer eigen opgewekte stroom te gebruiken door energie-intensieve apparaten overdag te gebruiken. Hoewel het gemiddelde eigen verbruik rond de 30% ligt, is een verhoging naar 60-70% mogelijk door het huis slim te maken en apparaten op afstand te bedienen. In de toekomst zal dit steeds gebruikelijker worden, met apps die meldingen sturen wanneer er voldoende energie is voor specifieke taken.

Opslaan duurzame energie in huis

Een thuisbatterij wordt interessanter na afbouw van de salderingsregeling, waarmee je overdag opgewekte energie ‘s avonds kunt gebruiken. ns deskundig team biedt maatwerkadvies voor de beste thuisbatterij voor uw situatie. Onze all-in service omvat advies, installatie en onderhoud. Onze hoogwaardige thuisbatterijen garanderen duurzaamheid en uitstekende prestaties. Hiermee kunt u besparen op energiekosten en draagt u bij aan een groener milieu.
hybride warmtepomp

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.