Eenvoudig duurzaam verwarmen in 8 stappen

In de hedendaagse wereld is duurzaamheid niet langer een keuze, maar een noodzaak. Het verwarmen van onze woningen op een milieuvriendelijke manier is een cruciale stap in deze richting. Bij Compleet Duurzaam begrijpen we dit en willen we u begeleiden bij het maken van de juiste keuzes voor een duurzame verwarming van uw huis. In deze gids bespreken we 8 stappen om uw woning duurzaam te verwarmen en hoe Compleet Duurzaam u daarbij kan helpen. Wij geloven in duurzaam verwarmen voor iedereen.
Duurzaam verwarmen

Maximaliseer de efficiëntie van uw verwarming

Elke woning heeft een uniek verwarmingssysteem, maar niet elk systeem werkt op zijn optimale capaciteit. Door eenvoudige aanpassingen en upgrades uit te voeren, heeft u niet alleen een comfortabeler huis tijdens die koude wintermaanden, maar ook een systeem dat minder energie verspilt.

Bespaar op uw energierekening

Hoge energiekosten? Duurzaam verwarmen betekent ook economisch verwarmen. Verminder uw gasverbruik en kies voor efficiëntere verwarmingsmethoden. De besparingen op uw maandelijkse energierekening zullen u blijven verrassen, maand na maand.

Duurzaam verwarmen voor iedereen

Duurzaamheid is niet alleen voor huiseigenaren met een groot budget of voor degenen die in hypermoderne woningen wonen. Iedereen kan stappen ondernemen naar een groenere, duurzamere manier van verwarmen. Er zijn opties voor elk huis en elk budget.

Hoe kunt u uw gasverbruik reduceren?

Het verminderen van het gasverbruik in uw woning is niet alleen gunstig voor het milieu, maar kan ook leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Hier zijn zeven effectieve stappen die u kunt nemen om uw gasverbruik te verminderen:

1. Waterzijdig inregelen: Bij ruim 85 procent van de woningen in Nederland is de cv-installatie niet goed waterzijdig ingeregeld. Door uw verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen bespaart u circa 20% op uw gasrekening. Lees hier meer over.

2. Convectoren plaatsen: In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die werken door stralingswarmte, verspreiden convectoren warmte door convectie. U bespaart hiermee circa 15% op uw gasrekening.

3. Aanvoertemperatuur verlagen: Voor elk graad dat de aanvoertemperatuur wordt verlaagd, kan er ongeveer 1% tot 2% op het energieverbruik voor verwarming worden bespaard.

4. Radiatorfolie plaatsen: Helpt de warmte in de kamer te houden. Leidt tot een besparing van 5% – 10% op uw energierekening.

5. Ventilatoren onder de radiator plaatsen: Deze helpen de warmte die door de radiator wordt geproduceerd sneller en gelijkmatiger door de kamer te verspreiden. U bespaart hiermee circa 10% op uw gasrekening.

6. Thermostatische radiatorknoppen: Hiermee kunt u de temperatuur in verschillende kamers afzonderlijk regelen, zodat u alleen verwarmt waar en wanneer dat nodig is. Kan leiden tot 10% – 20% besparing op uw gasrekening.

7. Thermostaat constant houden: Door uw thermostaat op een constante temperatuur te houden en plotselinge temperatuurveranderingen te vermijden, kunt u ongeveer 10% besparen op uw gasrekening.

Voor meer informatie over hoe u uw huis kunt verwarmen zonder gebruik van gas, bekijk ons artikel over hoe verwarm ik mijn huis zonder gas.
compleetduurzaam_create_a_photorealistic_image_of_a_happy_women_54037982-a56c-4f6a-97ed-d6b1b2b5f369
De Warmtepomp

8. De warmtepomp

Een warmtepomp is een van de meest efficiënte en duurzame verwarmingssystemen beschikbaar. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, haalt een warmtepomp warmte uit natuurlijke bronnen zoals de lucht, de grond of het grondwater. Deze warmte wordt vervolgens verhoogd tot een bruikbare temperatuur voor uw verwarmingssysteem. Lees hier meer over de warmtepomp.

Het is slim om eerst uw gasverbruik te verminderen voordat u een warmtepomp aanschaft. Door eerst een aantal van bovenstaande zeven stappen te nemen, zorgt u ervoor dat uw woning optimaal is voorbereid op de installatie van een warmtepomp. Dit zal niet alleen de efficiëntie van de warmtepomp verhogen, maar ook de levensduur verlengen en zorgen voor maximale energiebesparingen.

Hoe kan Compleet Duurzaam u hierbij helpen?

Bij Compleet Duurzaam geloven we in een groenere toekomst en streven we ernaar om dit voor iedereen toegankelijk te maken. Onze toewijding gaat verder dan alleen het aanbieden van producten; we bieden een volledige service die u begeleidt bij elke stap van uw duurzame verwarmingsreis.

Of u nu net begint met het overwegen van duurzame verwarmingsoplossingen of al concrete plannen heeft, ons team van deskundige adviseurs en technici is er om u te ondersteunen. Van het eerste adviesgesprek tot de uiteindelijke installatie en nazorg, we zorgen ervoor dat u de beste oplossingen krijgt die passen bij uw woning en budget.

Bovendien begrijpen we dat elke woning uniek is. Daarom nemen we de tijd om uw specifieke situatie en behoeften te begrijpen, zodat we een op maat gemaakt plan kunnen bieden dat maximale efficiëntie en besparingen garandeert.

Kies voor Compleet Duurzaam en maak de overstap naar een duurzamere, efficiëntere en kosteneffectievere verwarming van uw woning. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een groenere toekomst.

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Omvormers vallen steeds vaker uit door netspanning

Lees meer
Geen categorie

Thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract

Lees meer
Thuisbatterijen

Thuisbatterij wordt steeds interessanter

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.