Goed waterzijdig inregelen levert besparing op

In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, is het essentieel om te kijken naar de optimalisatie van huishoudelijke systemen. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar een aanzienlijke impact kan hebben op uw energierekening, is het waterzijdig inregelen van uw verwarmingssysteem. Bij ruim 85 procent van de woningen in Nederland is de cv-installatie niet goed waterzijdig ingeregeld. In dit artikel bespreken we wat dit voor u betekent en wat u kunt doen.
advies warmtepomp

Energiebesparing

Een correct ingeregeld systeem zorgt ervoor dat de cv-ketel efficiënter werkt. Door uw verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen bespaart u circa 20% op uw gasrekening.

Verhoogd comfort

Een gelijkmatige warmteverdeling in het hele huis zorgt voor een aangenamer binnenklimaat zonder koude plekken.

Duurzaamheid

Minder energieverbruik betekent ook minder CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Wat is waterzijdig inregelen?

Waterzijdig inregelen is een techniek die ervoor zorgt dat het warme water in een verwarmingssysteem, zoals radiatoren en vloerverwarming, op de juiste manier wordt verdeeld. Denk hierbij aan een orkest: elk instrument moet op het juiste volume spelen om harmonie te creëren. Zo werkt het ook met verwarming. Elke radiator of verwarmingspunt in huis heeft een bepaalde hoeveelheid warm water nodig om de kamer goed te verwarmen. Door waterzijdig in te regelen, zorgen we ervoor dat elke kamer precies de juiste hoeveelheid warmte krijgt die het nodig heeft. Dit voorkomt dat sommige kamers te heet worden, terwijl andere te koud blijven. Het resultaat? Een comfortabel en gelijkmatig verwarmd huis en een efficiënter gebruik van energie.
Waterzijdig-inregelen_4 (1)

Hoe gaat Compleet Duurzaam te werk?

Bij Compleet Duurzaam begrijpen we hoe essentieel een goed verwarmd huis is voor uw comfort. Waterzijdig inregelen is een specialiteit van ons team en hier is hoe wij dit voor u aanpakken:

Analyse: Onze experts bezoeken uw woning om de warmtebehoefte van elke kamer te meten. We kijken naar de grootte van de ruimte, isolatie en de positie van de radiatoren of verwarmingspunten.

Optimalisatie: Met behulp van speciale apparatuur stellen we de thermostaatkranen en inregelventielen van elk verwarmingspunt nauwkeurig af. Dit zorgt ervoor dat elke ruimte precies de juiste hoeveelheid warmte krijgt.

Controle & Nazorg: Na het inregelen, controleren we of alle ruimtes de gewenste temperatuur bereiken. Mocht in de toekomst iets veranderen, dan staan we klaar voor bijstelling en advies.

Wat betekent dit voor u?

Bij Compleet Duurzaam streven we ernaar om waterzijdig inregelen betaalbaar en transparant te maken voor onze klanten. De kosten bestaan uit ongeveer €50 tot €100 per radiator. Door uw verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen bespaart u circa 20% op uw gasrekening.

Heeft u een oude cv-ketel? Ook dan kunt u waterzijdig inregelen. Dit is niet zo zeer afhankelijk van de cv-ketel. Bij een waterzijdig ingeregelde verwarming draait elke cv-ketel en warmtepomp energiezuiniger.

Waterzijdig inregelen is een investering die zichzelf terugbetaalt in de vorm van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Bovendien zorgt u ervoor dat uw woning optimaal is voorbereid op de installatie van een warmtepomp. Dit zal niet alleen de efficiëntie van de warmtepomp verhogen, maar ook de levensduur verlengen en zorgen voor maximale energiebesparingen. Het is een investering in de toekomst van uw woning en het milieu.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer
Verwarmen

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Lees meer
Zonnepanelen

Zonnepanelen en energieleveranciers – Wat is het beste energiecontract?

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.