Waarom zijn zonnepanelen goedkoper?

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dan is het nu het ideale moment om deze aan te schaffen. Waarom? Zonnepanelen zijn goedkoper geworden. Volgens Milieu Centraal kunt u uw zonnepanelen al na ongeveer zes jaar terugverdienen. Ten opzichte van begin dit jaar verdient u uw zonnepanelen dus gemiddeld twee jaar sneller terug. Lees hier meer over de prijsdaling van zonnepanelen en hoe u hiervan kunt profiteren.
Zonnepanelen goedkoper
Prijsdaling zonnepanelen

Waarom zijn zonnepanelen goedkoper geworden?

De laatste paar weken hebben verschillende nieuwssites flink ingezoomd op de prijsdaling van zonnepanelen. Want zijn zonnepanelen goedkoper geworden? Jazeker. Maar wat is de reden dat zonnepanelen goedkoper zijn geworden? Dit komt doordat de prijzen weer genormaliseerd zijn. De grote vraag naar zonnepanelen dreef vorig jaar de prijs flink op. Nu de vraag afgenomen is, is de prijs weer gedaald. Door deze prijsdaling van zonnepanelen is de duurzame investering voor veel mensen een stuk interessanter geworden.
Daling prijs zonnepanelen

Wat levert het u op?

Volgens Mariken Stolk, expert duurzame energie van Milieu Centraal, is de investering in zonnepanelen door de zonnepanelen prijsdaling te vergelijken met een rente van 6% op uw spaarrekening. Een aantrekkelijk rendement dus. Daarnaast verkleint u met zonnepanelen uw ecologische voetafdruk en wordt uw woning met zonnepanelen meer geld waard.

Hoe zit het met de salderingsregeling?

Door de daling van de prijs zonnepanelen is de terugverdientijd nu gemiddeld 6 jaar. Dit is twee jaar korter dan begin dit jaar. Bij de berekeningen heeft Milieu Centraal rekening gehouden met de afbouw van de salderingsregeling.

Via de salderingsregeling kunnen huishoudens en bedrijven elektriciteit die ze zelf via zonnepanelen hebben geproduceerd en niet gebruiken, terugleveren aan het net. Vervolgens wordt dit weggestreept tegen hun eigen verbruik. Dat maakt zonnepanelen nu nog goedkoper.

Moet u geld betalen om terug te leveren aan het net? Zelfs dan is het voordelig om zonnepanelen aan te schaffen, mede dankzij de zonnepanelen prijsdaling. Volgens Stolk van Milieu Centraal wordt de terugverdientijd bij het stoppen van de salderingsregeling (de regeling wordt vanaf 2025 afgebouwd, zoals het er nu naar uitziet) slechts gemiddeld een half jaar langer.
Zonnepanelen prijsdaling
zijn zonnepanelen goedkoper geworden

Zonnepanelen aanschaffen bij Compleet Duurzaam

Wilt u profiteren van de zonnepanelen prijsdaling? Dan kunt u bij Compleet Duurzaam zonnepanelen aanschaffen. De zonnepanelen zijn door ons met zorg geselecteerd. Hierdoor bent u verzekerd van een duurzaam en goed product. Onze producten hebben een levensduur van minimaal 25 jaar!

Compleet Duurzaam is een all-inclusive service. Dit betekent dat we u volledig ontzorgen in het verduurzamen van uw woning. Dit start bij het geven van advies, tot de installatie en de nazorg. Bent u in deze tijd waarin zonnepanelen goedkoper zijn geworden op zoek naar advies voor uw woning? Neem dan nu contact met ons op.

Uw huis verder verduurzamen?

Zijn zonnepanelen goedkoper geworden? Jazeker. Maar met zonnepanelen kunt u uw woning ook nog op andere manieren verduurzamen. Zo kunt u in combinatie met zonnepanelen ook een thuisbatterij aanschaffen. Met een thuisbatterij kunt u overtollige zonne-energie opslaan en later gebruiken. Hierdoor gebruikt u ongeveer 30% meer van de zonne-energie die u met uw zonnepanelen opwekt. Op dit moment is het, met de daling van de prijs zonnepanelen, zeer aantrekkelijk om de investering in het plaatsen van zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij.

Ook kunt u ervoor kiezen om uw woning te verduurzamen met een warmtepomp. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht. Deze warmte kunt u weer gebruiken om uw woning te verwarmen. Lees hier meer over ons advies warmtepomp.
huis verduurzamen met compleet duurzaam

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.