Vanaf 2024: 21% BTW terug bij aankoop van een thuisbatterij

In Nederland kunnen consumenten die willen investeren in een slimme thuisbatterij nu profiteren van een btw-teruggave van 21%. Dit is wel afhankelijk van de specifieke voorwaarden zoals onder beschreven. De btw-teruggave procedure wordt volledig verzorgd door Compleet Duurzaam. Bent u benieuwd hoe u kunt profiteren van deze regeling? Wilt u meer weten over de specifieke voorwaarden en hoe Compleet Duurzaam u kan helpen bij het proces? Lees verder om te ontdekken hoe deze regeling een revolutie kan betekenen in uw persoonlijke energiegebruik en hoe het een stap voorwaarts is naar een groenere toekomst.

Terugverdientijd thuisbatterij vanaf 5 jaar

De investering in een thuisbatterij kan zich vanaf 5 jaar terugverdienen. Dankzij de BTW-teruggave van 21% in Nederland wordt dit nog aantrekkelijker. Een thuisbatterij verlaagt je energierekening en draagt bij aan duurzaamheid, waardoor het zowel een financieel als ecologisch verstandige keuze is.
Daling prijs zonnepanelen

Vergroot je onafhankelijkheid tot 80%

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat men 30% van de eigen zonne-energie zelf gebruikt. De overige 70% wordt terug geleverd aan het net. Met behulp van een thuisbatterij kan je tot 80% van je eigen zonne-energie zelf benutten!
jaren 30 huis verduurzamen

Ook onafhankelijk als de zon even niet schijnt

Een thuisbatterij slaat overtollige energie op wanneer de zon schijnt. Als de zon niet schijnt, bijvoorbeeld ‘s nachts of tijdens bewolkte dagen, levert de batterij de opgeslagen energie aan het huis. Zo blijft het huis van stroom voorzien, zelfs zonder direct zonlicht!

Voorwaarden BTW teruggave van 21%

Om in aanmerking te komen voor de 21% BTW teruggave op een thuisbatterij, zijn er drie belangrijke voorwaarden:

Thuisbatterij op Eigen Naam: De thuisbatterij, inclusief slimme software en installatie, moet gefactureerd zijn op uw eigen naam.

Dynamisch Energiecontract: U dient een energiecontract te hebben met een dynamische energieleverancier, ook op uw naam.

Voldoen aan de BTW Test: De koper moet voldoen aan de btw-test, die uitgevoerd kan worden via de website van De Centrale BTW.
Advies op maat
adviseur verduurzamen woning

Thuisbatterij nu financieel aantrekkelijk

Door de combinatie van een thuisbatterij met een dynamisch energiecontract kunnen consumenten veel besparen op hun energierekening. Een dynamisch energiecontract stelt eigenaren van thuisbatterijen in staat om actief slim te handelen op de energiemarkt. Door energie te kopen wanneer de prijzen laag zijn en te verkopen wanneer deze hoog is, kunnen gebruikers profiteren van grote prijsveranderingen. Dit handelen kwalificeert deze consumenten als btw-ondernemers, wat een voorwaarde is om de btw op de thuisbatterij terug te vragen. De combinatie van slimme software met de thuisbatterij zorgt dat dit proces beter verloopt, waardoor het laden en ontladen van de batterij automatisch gebeurt op basis van de energieprijzen, wat resulteert in maximale besparingen. In combinatie met een zonnesysteem kunt u de opgewekte stroom van overdag verkopen in de avond wanneer de vraag naar stroom hoger is en daardoor ook duurder.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier meer over een thuisaccu kopen.

Terugverdientijd thuisbatterij vanaf 5 jaar

De mogelijkheid voor consumenten om btw terug te vragen voor thuisbatterijen markeert een omslagpunt in de energietransitie. Met deze maatregel wordt de investering in thuisbatterijen financieel rendabeler, waarbij de terugverdientijd daalt naar vanaf 5 jaar. Dit maakt de aanschaf van een slimme thuisbatterij een onwijs aantrekkelijke optie.
onnepanelen met batterij kopen

Waarom een thuisbatterij van Compleet Duurzaam?

Compleet Duurzaam is uw partner voor een duurzame toekomst. Ons deskundig team biedt maatwerkadvies voor de beste thuisbatterij voor uw situatie. Onze all-in service omvat advies, installatie, onderhoud en BTW-teruggave. Onze hoogwaardige thuisbatterijen garanderen duurzaamheid en uitstekende prestaties. Enphase, een pionier in energieoplossingen, introduceert IQ Batteries. Hiermee kunt u besparen op energiekosten en draagt u bij aan een groener milieu. Bovendien is een thuisbatterij een investering die meerwaarde biedt aan uw woning. Met Compleet Duurzaam kiest u voor kwaliteit, besparing en een groenere toekomst.

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Omvormers vallen steeds vaker uit door netspanning

Lees meer
Geen categorie

Thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract

Lees meer
Thuisbatterijen

Thuisbatterij wordt steeds interessanter

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.