Wat u moet weten over de prijs van zonnepanelen

Wat is de prijs van zonnepanelen? De prijs van zonnepanelen varieert gemiddeld per installatie tussen de €5000 en €10.000. Zonnepanelen aanschaffen is een slimme investering. Gemiddeld is de terugverdientijd voor zonnepanelen maar 5 jaar. Daarnaast bent u minder afhankelijk tot helemaal onafhankelijk van het energienet en wekt u groene stroom op. Benieuwd naar de prijs van zonnepanelen en wat zonnepanelen u kunnen opleveren? Vraag nu vrijblijvend advies aan.
prijs van zonnepanelen

Factoren die de prijs van zonnepanelen beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de prijs van zonnepanelen beïnvloeden. We zetten deze voor u op een rij:

Type zonnepanelen
Het type zonnepanelen heeft grote invloed op de zonnepanelen prijzen. Er zijn veel verschillende soorten panelen beschikbaar die elk weer andere prestatieniveaus hebben.

Aantal zonnepanelen
Uiteraard zit er ook een groot verschil in de prijs van een zonnepaneel als het gaat om het aantal. Tussen 5 en 10 zonnepanelen zit bijvoorbeeld een groot verschil in kosten.

De omvormer
Voor elke zonnepanelen installatie is minstens één omvormer nodig. Deze omvormer zorgt ervoor dat de stroom van de zonnepanelen wordt omgezet naar bruikbare stroom voor in uw woning. Ook de omvormer wordt meegenomen in de prijs zonnepanelen.

De installatie
Na het type zonnepanelen, het aantal zonnepanelen en het type omvormer, bepaalt de installatie ook een groot deel van de prijs van zonnepanelen.
zonnepanelen prijzen
prijs zonnepaneel

Subsidies voor zonnepanelen

Op dit moment kunt u geen subsidies meer ontvangen voor zonnepanelen. Gelukkig zijn er verschillende regelingen die het voor u makkelijk maken om de prijs van zonnepanelen te kunnen betalen.

Btw-vrijstelling
In 2023 betaalt u als particulier geen btw meer op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Dat leidt tot een aanzienlijke verlaging van de totale prijs zonnepanelen.

Maak gebruik van de salderingsregeling
Op dit moment is de salderingsregeling nog van toepassing. Deze heeft een grote impact op de prijs van een zonnepaneel. Met deze regeling kunt u overtollige stroom terugleveren aan het net. Hierdoor bespaart u nog meer op uw energierekening en verdient u uw zonnepanelen sneller terug. Maar let op, vanaf 2025 gaat deze regeling langzaam afgebouwd worden. Dan wordt het wellicht interessant om een thuisbatterij aan te schaffen waarmee u de opbrengst van uw zonnepanelen verdubbelt.

Maak gebruik van de energiebespaarlening
Er is een speciale lening beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Hierdoor kunt u de prijs van een zonnepaneel per maand betalen in plaats van in één keer. Lees hier meer over de energiebespaarlening om erachter te komen hoe u deze kunt aanvragen.

Uw zonnepanelen in termijnen betalen
U kunt bij Compleet Duurzaam de zonnepanelen zowel in één keer als per maand afbetalen. Hierdoor kunt u de kosten beter verdelen waardoor de zonnepanelen prijzen ook voor u aantrekkelijk zijn.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Het is belangrijk om de terugverdientijd van zonnepanelen te overwegen in de zonnepanelen prijzen. Zonnepanelen kunt u namelijk in een korte tijd al terugverdienen. Gemiddeld is de terugverdientijd rond de 5 jaar. Hierna maakt u dus op uw zonnepanelen alleen maar winst. Gemiddeld gaan zonnepanelen ongeveer 25 jaar mee, waardoor u 20 jaar kunt genieten van pure winst uit uw zonnepanelen. Voor veel mensen zijn de zonnepanelen prijzen daarom op langere termijn aantrekkelijk.

Benieuwd hoeveel de terugverdientijd is voor uw woning? Vraag dan nu zonnepanelen advies aan huis aan en ontvang een offerte met de prijs zonnepanelen voor uw woning.
prijs zonnepanelen
De zonnepanelen van Compleet Duurzaam

De zonnepanelen van Compleet Duurzaam

Bij Compleet Duurzaam staan we voor kwaliteit en goede service. De prijs van een zonnepaneel is daar ook op afgestemd. We hebben onze zonnepanelen met zorg geselecteerd. Deze zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit en duurzaam. Ze hebben dan ook een levensduur van 25 jaar.

Bij Compleet Duurzaam ontvangt u een eerlijke offerte zonnepanelen en bent u dus verzekerd van een goede prijs zonnepanelen voor uw woning.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.