Compleet Duurzaam Huis Verwarmen – ontvang gericht advies

Het verwarmen van een huis heeft wat voeten in de aarde. Veel huishoudens weten niet waar ze moeten beginnen met betrekking tot duurzaamheid. Vaak denkt men aan isolatie om de warmte binnen te houden. Daarnaast is gas een energiesoort die niet heel populair meer is dankzij de sterk gestegen prijzen. De overheid stimuleert duurzame warmtebronnen, hierdoor kunt u aanspraak maken op een aantrekkelijke subsidie. Compleet Duurzaam heeft daarom de oplossing voor het duurzaam verwarmen woning! Verlaag uw CO2 footprint tegen een aantrekkelijke en eerlijke prijs.
duurzaam huis verwarmen

Duurzaam je huis verwarmen - De Basis

Wat is duurzaam huis verwarmen? Dit is een zoekterm die vaak wordt ingevuld op Google. Om specifiek te blijven gaat het erom dat u uw huis verwarmt op een manier waarop u geen of minder gas verbruikt. Tegenwoordig zijn er veel manieren om uw huis te verwarmen:

Cv-ketel – Een brander warmt het water op in de ketel. Dit warme water wordt verplaatst naar de radiatoren die het huis verwarmen

Hr-ketel – Deze werkt hetzelfde als de cv-ketel, maar verbruikt minder gas. De eerste stap naar duurzaam je huis verwarmen. In veel nieuwbouwwoningen hangen deze ketels al.

Warmtepomp – Het duurzame alternatief voor bovenstaande ketels. Kies voor een combinatie met een Hr-ketel of een volledige warmtepompinstallatie voor het duurzaam verwarmen woning.

Voor meer tips over hoe u uw huis kunt verwarmen zonder gas, lees ons artikel over hoe verwarm ik mijn huis zonder gas.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende andere manieren voor het verwarmen van uw woning. Denk aan een Zonneboiler of een Pelletkachel. In dit artikel focussen we ons meer op de warmtepomp.

Ongeacht of u voor de hybride warmtepomp (die aan uw cv-ketel gekoppeld wordt), of voor een all-electric warmtepomp kiest, beide bieden een duurzame verwarming huis. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht of de bodem en geeft deze door aan uw (vloer) verwarming. Waarbij een cv-ketel uw hybride warmtepomp ondersteunt op piekmomenten. Denk aan het snel opwarmen van uw huis, of het verwarmen van warm water. Met deze optie kunt u direct 40 tot 60% gas besparen. Met een all-electric warmtepomp gaat u helemaal van het gas af. Vraag advies aan om te bekijken wat uw mogelijkheden zijn hierin.
Hybride warmtepomp met CV ketel
Remeha Elga Ace

Van Theorie naar Praktijk: Duurzaam Verwarmen Woning met een Warmtepomp

Hierboven is aangegeven welke opties u hebt om het huis duurzaam verwarmen. Het is een belangrijke stap in de energietransitie om van het gas af te gaan. Bij iedere stap adviseren wij u dan ook graag, onze missie is immers om autoriteit te worden op het gebied van duurzame energie. Onze warmtepompen dragen hier zeker bij. Voordat u de stap waagt voor een warmtepomp, is het verstandig om aan de volgende punten te denken:

1. De isolatie van uw woning – een goed geïsoleerd huis heeft namelijk minder energie nodig om op te warmen.

2. Vloerverwarming of radiatoren – warmtepompen werken vaak op een lagere temperatuur dan cv-ketels. Wij komen graag langs om te kijken of onze warmtepomp past bij uw soort verwarming.

3. De keuze voor een elektrische of hybride warmtepomp – geen zorgen, hier helpen wij u bij. Bij goede isolatie kunnen we opteren voor een elektrische warmtepomp.

Bij ons geldt, hoe meer informatie, hoe beter wij ons advies kunnen formuleren voor uw situatie. Daarnaast is het kennismakingsgesprek essentieel om u te voorzien van het beste advies. Dat is immers het belangrijkste!

Terugverdientijd en het financiële plaatje

Natuurlijk is het duurzaam huis verwarmen een investering. Een kwalitatief hoogwaardige warmtepomp kost tussen de 3.000 en 10.000 euro, maar daar krijgt u nog subsidie op. Daarom is het goed om te weten wat de terugverdientijd is van uw investering. Zie het daarom ook als een investering in de toekomst.

Allereerst kunt u aanspraak maken op de Investeringssubsidie duurzame energie. Daarvoor moet u aan een aantal aspecten voldoen; zo moet u de warmtepomp gebruiken voor het verwarmen en moet deze door een erkende installateur, zoals Compleet Duurzaam, geïnstalleerd worden. Dit dekt ongeveer 30% van uw kosten! Daarnaast bespaart u tussen de 480 en 1200 euro per jaar op uw gasrekening. De terugverdientijd ligt dan tussen de 6 en 12 jaar! Duurzaam je huis verwarmen wordt hierdoor nog aantrekkelijker.

Een warmtepomp is de oplossing voor duurzame verwarming huis in de toekomst. Doe mee aan de energietransitie en zet de eerste stap om van het gas af te gaan. Kies voor een goedkoper alternatief en verlaag uw CO2 footprint. Wij zetten ons in voor een duurzame toekomst, doet u mee? Vraag dan uw persoonlijk advies aan voor uw woonsituatie. Huis duurzaam verwarmen is toegankelijk voor iedereen, zeker met de subsidie van de Nederlandse overheid! Waagt u de stap?

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Zijn thuisbatterijen brandgevaarlijk? Ontdek de veiligheid en voordelen van thuisbatterijen

Lees meer
Geen categorie

BTW Teruggave op Slimme Thuisbatterijen: Een Complete Gids in 5 Stappen

Lees meer
Geen categorie

Duurzaam wonen: Hoe doe je dat?

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.