Alles over een boiler met warmtepomp

Een boiler met warmtepomp is een duurzaam alternatief voor het gebruik van water van de cv-ketel. Bij een boiler met warmtepomp wekt de warmtepomp gratis energie op, die gebruikt wordt om het water van de boiler te verwarmen. Een warmtepomp onttrekt namelijk warmte uit de lucht, bodem of vanuit het grondwater. Ook is het mogelijk om met een boiler warmtepomp koele lucht te verspreiden. Hierdoor bespaart u enorm op uw energieverbruik en daalt uw CO2-uitstoot met ongeveer 20-45%. Bij Compleet Duurzaam kunnen we u adviseren over een boiler warmtepomp en plaatsen wij deze ook bij u thuis. Vraag direct een gratis adviesgesprek aan.
boiler met warmtepomp
Wat is een boiler met warmtepomp?

Wat is een boiler warmtepomp?

Een warmtepompboiler is een warmtepomp die gekoppeld is aan de boiler. Het doel van de boiler warmtepomp is om uw woning te voorzien van warm tapwater. Het tapwater wordt in uw woning onder andere gebruikt voor de douche, wassen, baden, enzovoort. Maar hoe werkt een boiler voor warmtepomp precies?
Hoe werkt een warmtepompboiler

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Zoals al eerder gezegd, onttrekt een warmtepomp warmte uit de lucht, de bodem of uit het grondwater. Vervolgens wordt deze warmte doorgestuurd naar een warmtewisselaar. De warme lucht zorgt ervoor dat de koelstof in de warmtewisselaar wordt omgezet in een gas. Vervolgens drukt de compressor het gas samen. Hierdoor ontstaan er hoge temperaturen. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan het warme tapwater in de boiler voor warmtepomp.

Bent u bang dat de warmtepomp met boiler te weinig warmte levert? Dit is bij een warmtepompboiler geen probleem. De elektrische boiler springt automatisch bij wanneer de warmtepomp het zelf niet meer aankan.

Verduurzaam uw woning

Wanneer u kiest voor de combinatie boiler op warmtepomp, verduurzaamt u uw woning. Een warmtepomp met boiler maakt geen gebruik van gas, maar enkel van elektriciteit. Ook is het energieverbruik van een warmtepompboiler minder dan dat van een normale elektrische boiler. Zo bespaart u dus ook tegelijkertijd op uw energierekening.
verduurzaam uw woning
Subsidie warmtepomp

Subsidie voor uw boiler met warmtepomp

Wij begrijpen dat een boiler met warmtepomp een flinke investering kan zijn. Maar van de overheid kunt u een subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp met boiler. Deze subsidie kan oplopen tot ongeveer 30% van de aankoopprijs. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, dient de warmtepomp met boiler wel aan een aantal eisen te voldoen. Wij houden hier uiteraard rekening mee, zodat de boiler met warmtepomp voor u betaalbaar blijft.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een boiler voor warmtepomp?
De kosten van een boiler voor warmtepomp hangen af van de keuze die u maakt. Bij Compleet Duurzaam kunnen wij u adviseren over de juiste warmtepompboiler voor uw woning. Vraag bij Compleet Duurzaam geheel vrijblijvend advies aan voor een boiler op warmtepomp.

Is een warmtepompboiler goedkoper dan een boiler op gas?
Ja, een warmtepomp is stukken goedkoper dan een boiler op gas. Uw water kunt u met een boiler op warmtepomp ongeveer 4 keer goedkoper verwarmen.

Kan ik subsidie krijgen voor een warmtepompboiler?
Ja, u kunt subsidie van de overheid krijgen voor een boiler op warmtepomp. Ontvang nu bij Compleet Duurzaam warmtepomp advies thuis.
vrouw leest boek

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.