Batterijopslag zonnepanelen voor groene stroom verbruik

Wist u dat u zonne-energie kunt opslaan in plaats van het terugleveren aan het energienet? Dit kan met een thuisbatterij. Deze batterijopslag voor zonnepanelen is verbonden met uw zonnepanelen en levert stroom af aan uw woning. De batterij slaat overtollige zonne-energie op die u weer op andere momenten op de dag kunt gebruiken. Hierdoor gebruikt u tot wel 30 procent meer zonne-energie die uw zonnepanelen opwekken. Maar hoe werkt een zonnepanelen batterijopslag precies en wat zijn de kosten voor deze batterijen? U leest het in dit artikel.
zonnepanelen batterijopslag

Hoe werkt een batterijopslag voor zonnepanelen?

Een batterij slaat stroom op van uw zonnepanelen. Deze stroom kan later weer gebruikt worden. We zetten de werking van een batterij voor u op een rij:

1. De omvormer
Een slimme omvormer bepaalt of er zonne-energie kan worden opgeslagen.
2. Opladen van de batterij zonnepanelen opslag
Overdag laden uw zonnepanelen de batterij op.
3. Gebruik van de batterij
In de avond en/of de nacht wordt de opgeslagen energie gebruikt.

Het is ook mogelijk om met een opslag batterij voor zonnepanelen netstroom op te slaan bij goedkope tarieven. Hierdoor bespaart u op een slimme manier op uw energiekosten.
opslag batterij voor zonnepanelen
batterijopslag zonnepanelen voordelen

De voordelen van een batterij

Er zijn verschillende voordelen die een zonnepanelen batterijopslag u biedt. We zetten er drie voor u op een rij:

1. Gebruik meer zonne-energie
Met een batterijopslag voor zonnepanelen kunt u overtollige zonne-energie opslaan. Zo gebruikt u tot wel 30 procent meer zonne-energie. Vervolgens kunt u de opgeslagen zonne-energie op een later moment gebruiken wanneer uw zonnepanelen bijvoorbeeld geen zonne-energie opwekken. U vermindert hiermee uw CO2-uitstoot en bespaart ook op uw energierekening.
2. Word minder afhankelijk van het energienet
Doordat u met een batterijopslag voor zonnepanelen extra zonne-energie opslaat, wordt u minder afhankelijk van het energienet. Hierdoor zullen de prijsstijgingen uw energierekening minder beïnvloeden.
3. Weinig onderhoud nodig
Een batterij heeft weinig onderhoud nodig. Dit maakt het een aantrekkelijke investering.

De nadelen van een zonnepanelen batterijopslag

Welke nadelen heeft een batterij? Wij zetten ze voor u op een rij:

1. Hoge kosten
De aankoop van een zonnepanelen batterijopslag ligt tussen de €4.000 en €10.000. Dit kan voor u een flinke investering zijn.
2. Levensduur van een batterij
De levensduur van een batterij ligt op dit moment tussen de 10 en 20 jaar. Dit is korter dan zonnepanelen.
3. Niet volledig afhankelijk van het energienet
Met een thuisbatterij bent u niet volledig onafhankelijk van het net.
opslag batterij voor zonnepanelen nadelen
batterij zonnepanelen opslag compleet duurzaam

Een batterij aanschaffen bij Compleet Duurzaam

U kunt bij Compleet Duurzaam een opslag batterij voor zonnepanelen aanschaffen. Wij bieden u een all-inclusive service waarbij we u volledig kunnen ontzorgen in het verduurzamen van uw woning met een batterij. Zo geven wij u advies, installeren we de opslag batterij voor zonnepanelen bij u thuis en doen we ook de nazorg. Alles onder één dak. Ideaal toch?

Meer weten over een thuisbatterij kopen? Neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Omvormers vallen steeds vaker uit door netspanning

Lees meer
Geen categorie

Thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract

Lees meer
Thuisbatterijen

Thuisbatterij wordt steeds interessanter

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.