Welke warmtepomp heb ik nodig?

De Nederlandse regering wilt consumenten per 2026 bij vervanging van uw CV ketel verplichten tot de aanschaf van een warmtepomp. Of u nu op zoek bent naar een all-electric warmtepomp voor een volledig duurzame woning, een hybride warmtepomp die samenwerkt met uw bestaande verwarmingssysteem, een warmtepomp met buffervat voor optimale energie-efficiëntie, of een warmtepomp zonder buitenunit voor situaties waarin buitenruimte beperkt is, het is essentieel om te weten welk systeem het beste bij uw behoeften past. Dit artikel helpt u de juiste keuze te maken.
Welke wamtepomp heb ik nodig?

Hybride warmtepomp

Combineert elektrische warmtepomp met traditionele ketel voor optimale energie-efficiëntie in koude klimaten. Schakelt tussen bronnen voor kostenbesparing en constant comfort, ideaal voor bestaande woningen en ter vermindering van fossiele

All-electric warmtepomp

Werkt volledig op elektriciteit, vermindert fossiele brandstoffen gebruik en operationele kosten. Biedt efficiënte verwarming en koeling in milde klimaten, leidt tot lagere energierekeningen en verlaagt CO2-uitstoot, perfect voor een duurzame levensstijl.

All-electric ready

Voorbereid op de toekomst, deze setup maakt een naadloze overgang naar volledig elektrisch verwarmen en koelen mogelijk, minimaliseert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en is klaar voor duurzame energie-innovaties, optimaliserend voor zowel efficiëntie als milieu-impact.

Voordelen van Warmtepompen

De voordelen van het installeren van een warmtepomp zijn aanzienlijk:

Efficiëntie en Kostenbesparing: Vooral all-electric en hybride warmtepompen staan bekend om hun vermogen om de energiekosten te verlagen.

Duurzaamheid: Door het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen draagt elke type warmtepomp bij aan een schonere planeet.

Subsidie: De subsidie voor een (hybride) warmtepomp dekt gemiddeld 30% van de kosten voor de warmtepomp én de installatie ervan.
2

Verschil tussen Hybride en All-Electric Warmtepompen

Bij het overwegen van warmtepompen is het cruciaal om te kiezen tussen hybride en all-electric opties:

Energiebron: All-electric modellen draaien volledig op elektriciteit voor verwarming en koeling, terwijl hybride warmtepompen een combinatie zijn van een warmtepomp en een conventioneel verwarmingssysteem (gas, olie, of elektrisch), nuttig in extreem koude weersomstandigheden.

Installatie: All-electric systemen zijn ideaal voor nieuwbouw of huizen met hoge energie-efficiëntie. Hybride modellen passen goed bij bestaande woningen door integratie met bestaande verwarmingssystemen.

Kosten en Besparingen: Hoewel all-electric warmtepompen een hogere voorafgaande kost hebben, leveren ze op termijn grotere besparingen op. Hybride systemen zijn goedkoper in aanschaf en verbeteren de efficiëntie zonder de betrouwbaarheid te verliezen.

De Warmtepomp die het Best bij U Past

Het kiezen van de juiste warmtepomp is cruciaal om maximale efficiëntie en comfort in uw woning te bereiken. Hier zijn enkele richtlijnen om de beste match te vinden:

Analyseer uw Energiebehoeften: Overweeg de grootte van uw woning, de kwaliteit van de isolatie, en uw gemiddelde energieverbruik. Een grotere woning of een huis met slechte isolatie kan baat hebben bij een krachtiger systeem.

Budget en Toekomstige Besparingen: Hoewel de initiële kosten een overweging zijn, is het belangrijk om ook naar de lange termijn te kijken. Een hogere voorafgaande investering in een efficiënter systeem kan leiden tot grotere besparingen op uw energierekening.

Ruimtebeperkingen: Niet elk huis heeft de ruimte voor een buitenunit of een groot buffervat. Een warmtepomp zonder buitenunit kan in dergelijke gevallen een ideale oplossing zijn.
Welke wamtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp heeft u nodig?

De beste warmtepomp voor uw huis is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van uw woning, isolatieniveaus, en uw specifieke verwarmingsbehoeften.

Compleet Duurzaam zet zich in om de perfecte warmtepomp voor uw situatie te achterhalen. Waarbij we uw woning grondig analyseren om samen tot de beste oplossing te komen. De hybride warmtepomp lijkt vaak een toegankelijkere optie door de prijs, maar in veel gevallen lever een all-electric ready al snel meer besparing op. Laat je persoonlijk adviseren door een adviseur van Compleet Duurzaam.

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Omvormers vallen steeds vaker uit door netspanning

Lees meer
Geen categorie

Thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract

Lees meer
Thuisbatterijen

Thuisbatterij wordt steeds interessanter

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.