Waarom een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepompen is een duurzame manier om het gasverbruik tot maar liefst 60% te verminderen.

In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie hoog op de agenda staan, is het geen verrassing dat de hybride warmtepomp steeds meer in de belangstelling staat. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van dit soort warmtepompen in 2023?
advies warmtepomp
Remeha Elga Ace

Nadelen Hybride Warmtepomp

1. Het aanschaffen en installeren van een hybride warmtepomp is een substantiële investering en vereist kennis in water- & luchttechnologie, elektrotechniek en duurzaam wonen.

2. Een hybride warmtepomp werkt nog steeds samen met een cv-ketel, wat betekent dat deze soms nog gas moet verbruiken om het huis te voorzien van genoeg warmte.

3. Bij extreem lage temperaturen kan de efficiëntie afnemen en is de woning deels afhankelijk van gas.

4. Het opwarmen van de woning kan langer duren en er kan geluidsoverlast ontstaan.

5. In sommige gevallen is het vervangen van radiatoren noodzakelijk voor compatibiliteit met het systeem.
IMG_5393 kopiëren

Voordelen Hybride Warmtepomp

1. Een hybride warmtepomp heeft een rendement van 1 op 4, bespaart energie en vermindert de gasrekening met tot wel 70%, wat financieel voordelig is.

2. Het combineren met zonnepanelen zorgt voor 100% groene energie.

3. Subsidies tussen €2000-€4000 en lokale financiële steun zijn beschikbaar.

4. De installatie verhoogt de woningwaarde door een beter energielabel.

5. Ten opzichte van een all-electric warmtepomp is een hybride variant goedkoper en heeft een snellere terugverdientijd, wat het een aantrekkelijke optie voor duurzaam wonen maakt.

Tips om de nadelen te overkomen

1. Overweeg subsidies en energiebespaarleningen om de initiële kosten te verlagen.

2. Overweeg een all-electric warmtepomp om volledig van gas af te gaan.

3. Installeer radiatoren met een ingebouwde ventilator om het opwarmen van de woning te versnellen.

4. Plaats de warmtepomp slim of gebruik geluidsdempende kastjes om geluidsoverlast te beperken.

5. Raadpleeg een erkend expert voor advies en om te bepalen of radiatoren vervangen moeten worden voor compatibiliteit met het systeem.
Advies Compleet Duurzaam

Is de hybride warmtepomp iets voor u?

In 2023 is de hybride warmtepomp de hulp in de transitie naar een duurzamere manier om uw woning te verwarmen. Wij adviseren u om een persoonlijk adviesgesprek in te plannen met een van onze duurzame adviseurs. Zij kunnen u helpen bij het navigeren door de verschillende subsidie opties en financiële steun die beschikbaar zijn om de transitie naar een hybride warmtepomp zo soepel en voordelig mogelijk te maken.

Bovendien kunnen onze experts u begeleiden in het kiezen van de juiste warmtepomp die past bij uw persoonlijke situatie en behoeften, en u adviseren over hoe u volledig onafhankelijk kunt worden van gas door eventueel te kiezen voor een all-electric warmtepomp.

In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie hoog op de agenda staan, is het de perfecte gelegenheid om de stap te zetten en te investeren in technologie die niet alleen financiële voordelen biedt, maar ook bijdraagt aan een groenere toekomst. Laat deze kans niet aan u voorbijgaan en plan vandaag nog een gratis adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken!

Het combineren van een hybride warmtepomp met zonnepanelen

Het integreren van een hybride warmtepomp met zonnepanelen is een innovatieve oplossing voor duurzaam wonen. Deze combinatie optimaliseert energie-efficiëntie en vermindert de ecologische voetafdruk. De hybride warmtepomp reduceert het gasverbruik, terwijl de zonnepanelen duurzame elektriciteit genereren. Dit resulteert in significante besparingen op de energierekening en bevordert milieuvriendelijkheid. Bovendien, door zelf groene energie op te wekken, wordt de woning grotendeels energie-onafhankelijk. Dit verhoogt niet alleen de waarde van het huis, maar draagt ook bij aan de transitie naar hernieuwbare energiebronnen. Het is een investering in de toekomst en een stap naar een groenere levensstijl.
duurzaam huis verwarmen

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.