Slim inzetten van uw eigen opgewekte zonne-energie

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat men 30% van de eigen zonne-energie zelf gebruikt. De overige 70% stroom wordt teruggeleverd aan het net. Dit kan dan door anderen gebruikt worden via de energieleverancier. Maar door de eigen zonne-energie slimmer in te zetten, verhoog je het percentage aan ‘goedkope’ energie en hoef je minder ‘dure’ energie af te nemen van je energieleverancier.
compleetduurzaam_Create_a_photorealistic_image_of_Dutch_family__62185952-695c-4e60-9b49-db9bd13683cb

Wat is salderen eigenlijk?

Salderen is het verrekenen van zelf opgewekte stroom met de stroom die je van het net afneemt. Heb je zonnepanelen en wek je overdag meer op dan je verbruikt, dan lever je overtollige stroom terug aan het net. ‘s Avonds neem je stroom van het net af. Op je jaarrekening wordt de teruggeleverde stroom verrekend met wat je hebt afgenomen. Zo betaal je alleen voor je netto verbruik. Het bevordert duurzame energieproductie.
compleetduurzaam_create_a_photorealistic_image_of_a_happy_guy_h_3a6791d4-5c5a-4588-8ad5-93cb6ff4dc0b

Hoe zit het met de terugleververgoeding?

De terugleververgoeding is een compensatie voor het terugleveren van zelf opgewekte overtollige energie aan het elektriciteitsnet, vaak via zonnepanelen. De vergoeding varieert per energieleverancier en hangt af van de marktprijs voor elektriciteit. Door de voorwaarden en tarieven van leveranciers te vergelijken, kan men het beste tarief vinden. Overheidsregelingen kunnen deze vergoeding ook beïnvloeden.

Wassen en opladen op zonne-energie

Het elektriciteitsgebruik van huishoudens is soms lastig te sturen. De elektriciteit die u gebruikt, is vaak afhankelijk van het tijdstip. Dan kunt u natuurlijk niet wachten tot er genoeg stroom is opgewekt door de panelen.

Gelukkig zijn een aantal apparaten in en rondom het huis die u wel kunt sturen. Zo kunt u de elektrische auto aan de laadpaal hangen wanneer u deze niet gebruikt en zon schijnt. Maar ook het gebruik van huishoudelijke apparaten zoals de vaatwasser of wasmachine kunt u op andere momenten plannen. Zet de vaatwasser of wasmachine overdag aan in plaats van in de avond, zodat deze apparaten de opgewekte zonne-energie verbruiken. Dit geldt uiteraard ook voor andere apparaten.
contact-support-hero

Eigen zonne-energie verbruiken

U verbruikt ook energie wanneer de zon niet schijnt (of als het avond of nacht is) dus u blijft ook stroom afnemen van de energieleverancier. Maar u kunt uw energieverbruik natuurlijk wel aanpassen. Overdag leveren de zonnepanelen de meeste stroom op. Door op hetzelfde moment apparaten aan te zetten, gebruikt u de stroom die u zelf opwekt met de zonnepanelen.

Zonne-energie opslaan in een thuisbatterij

Het direct gebruiken van de opgewekte zonne-energie is dus niet altijd haalbaar, gezien u de elektriciteit op een ander tijdstip nodig kan hebben. Maar het is ook mogelijk om de energie op te slaan in thuisbatterijen. Zo kunt u de zonne-energie op een later moment gebruiken. Het nadeel van een thuisbatterij is dat deze op dit moment nog beperkt is qua capaciteit, en ook nog eens behoorlijk prijzig. Het is ook niet het meest duurzame product om te produceren en recyclen. Hier kan in de toekomst uiteraard nog verandering in komen.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.