Compleet Duurzaam op bezoek bij Meyer Burger

Compleet Duurzaam neemt u mee achter de schermen bij Meyer Burger, een toonaangevende Duitse zonnepanelen fabrikant die duurzaamheid niet alleen predikt, maar ook praktiseert. Tijdens ons recente bezoek aan drie productielocaties van Meyer Burger in Duitsland, hebben we met eigen ogen de inspanningen en innovaties gezien die het bedrijf levert om hun zonnepanelen niet alleen efficiënt, maar ook volledig duurzaam te produceren.

Transparantie in Productieprocessen

Compleet Duurzaam staat voor onbetwiste transparantie, waarbij we zelf de productielocaties van Meyer Burger bezoeken om de echtheid van ‘Made in Germany’ zonnepanelen te garanderen, en te verzekeren dat duurzaamheid in elke stap wordt geïntegreerd.

Innovatie in Duurzaamheid

Meyer Burger zet de standaard met revolutionaire recyclingprocessen, die essentiële grondstoffen zoals silicium en zilver terugwinnen, de levenscyclus van materialen verlengen en afval verminderen.

Kwaliteit en Milieubewustzijn

Compleet Duurzaam biedt zonnepanelen die topprestaties leveren en tegelijkertijd strenge milieustandaarden naleven, vrij van gevaarlijke stoffen en ontworpen voor maximale duurzaamheid en lange levensduur.

Een diepgaande blik bij Meyer Burger

Onze reis begon bij de zonnepanelenfabriek in Bitterfeld-Wolfen en ging verder met twee locaties in Freiberg. We wilden met eigen ogen zien of de claims over duurzaamheid meer waren dan alleen woorden. Onze klanten hebben recht op duidelijkheid over de herkomst en productie van hun zonnepanelen, en wij bij Compleet Duurzaam nemen deze verantwoordelijkheid serieus.

Wat we ontdekten bij Meyer Burger was een bevestiging van onze waarden. De zonnepanelen worden daadwerkelijk in Duitsland geproduceerd, met een sterke nadruk op lokale en regionale samenwerkingen. Dit versterkt niet alleen de lokale economie, maar zorgt ook voor een vermindering van de CO2-uitstoot door transport. Meyer Burger’s inzet voor het gebruik van duurzame materialen en het streven naar een afvalvrije productie was niet alleen zichtbaar, maar ook meetbaar en tastbaar in elke stap van hun proces.
Meyer Burger

Innovatie in duurzaamheid

De nieuwe fabriek in Freiberg, die we bezochten, is een toonbeeld van innovatie. Hier werkt Meyer Burger samen met partners die gespecialiseerd zijn in het recyclen van materialen die essentieel zijn voor de productie van zonnepanelen. Deze samenwerking is cruciaal voor het sluiten van de materiaalkringloop en het verminderen van afval.

Dit bezoek heeft ons in staat gesteld om onze klanten te verzekeren dat wanneer ze kiezen voor Compleet Duurzaam, ze kiezen voor een bedrijf dat verder kijkt dan de oppervlakte. We nemen de tijd en moeite om te verifiëren dat onze producten voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en ethiek. Meyer Burger’s praktijken zijn een levend bewijs dat onze strenge selectiecriteria voor leveranciers resulteren in een product dat niet alleen goed is voor onze klanten, maar ook voor de planeet.

Compleet Duurzaam's belofte

Dit bezoek heeft ons in staat gesteld om onze klanten te verzekeren dat wanneer ze kiezen voor Compleet Duurzaam, ze kiezen voor een bedrijf dat verder kijkt dan de oppervlakte. We nemen de tijd en moeite om te verifiëren dat onze producten voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en ethiek. Meyer Burger’s praktijken zijn een levend bewijs dat onze strenge selectiecriteria voor leveranciers resulteren in een product dat niet alleen goed is voor onze klanten, maar ook voor de planeet.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.