Als het gaat om zonne-energie, zijn er verschillende manieren om de opgewekte energie om te zetten in bruikbare elektriciteit. Twee veelvoorkomende opties zijn micro-omvormers en optimizers. Hoewel ze op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee technologieën.
Micro-omvormers van Enphase

Micro-omvormers

Micro-omvormers zijn kleine, individuele omvormers die aan elk zonnepaneel zijn bevestigd. In een traditioneel zonnestroomsysteem worden alle panelen aan elkaar geschakeld als een soort van kerstboom verlichting hier wordt (DC) naar een centrale omvormer die dit omzet in (AC) wat geschikt is voor gebruik in huis. Met micro-omvormers wordt de DC-stroom rechtstreeks omgezet naar AC-stroom onder het paneel zelf. Dit betekent dat elk paneel afzonderlijk functioneert en eventuele problemen met één paneel de prestaties van de andere panelen niet beïnvloeden.

Micro-omvormers van Enphase

Enphase en SolarEdge zijn prominente oplossingen in zonne-energiesystemen, met Enphase gespecialiseerd in micro-omvormers. Enphase’s micro-omvormers, direct op elk paneel geïnstalleerd, minimaliseren energieverlies en verhogen de efficiëntie. Ze bieden flexibiliteit in systeemontwerp, compatibiliteit met diverse panelen, en mogelijkheid tot uitbreiding. Enphase onderscheidt zich door een 25-jarige garantie, geavanceerde foutdetectie, en het Enphase Enlighten monitoring- en analysesysteem voor real-time prestatiebewaking en optimalisatie. In tegenstelling, SolarEdge heeft één omvormer per systeem, beperktere ontwerpmogelijkheden en een kortere garantieperiode. Enphase’s focus op individuele paneeloptimalisatie en betrouwbaarheid maakt het een sterke keuze in de markt.
221208_PalmOfYourHand_BE_NL
Advies Compleet Duurzaam

Welke omvormer is geschikt voor uw huis

Bij het kiezen van een omvormer voor zonnepanelen zijn er diverse cruciale punten om op te letten. Het vermogen van de omvormer moet goed afgestemd zijn op de capaciteit van de zonnepanelen en rekening houden met de specifieke dak situatie. Het is ook belangrijk om te overwegen of de omvormer een transformator heeft, en of er schaduwval is, wat de keuze kan beïnvloeden tussen reguliere omvormers en micro-omvormers zoals die van Enphase en SolarEdge. Andere overwegingen zijn de aansluiting van de omvormer, het geluidsniveau, monitoring mogelijkheden, garantieperiode en het merk van de omvormer. Elk van deze factoren speelt een rol in het optimaliseren van de energie-efficiëntie en betrouwbaarheid van uw zonne-energiesysteem.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.