Optimaliseer het gebruik van uw opgewekte zonne-energie en verminder uw netbelasting

Met het naderende einde van de salderingsregeling wordt het steeds belangrijker voor zonnepaneeleigenaren om zoveel mogelijk van hun eigen opgewekte energie te gebruiken. Dit artikel geeft u inzicht in hoe u uw energieverbruik kunt optimaliseren en uw netbelasting kunt verminderen.
1

Vanaf 2027 geen salderingsregeling meer

Het nieuwe kabinet heeft aangekondigd dat de salderingsregeling vanaf 2027 wordt afgeschaft. Dit betekent dat geen geld meer krijgt voor de overtollige energie die u met uw zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net. Dit betekent dat het belangrijk wordt om zoveel mogelijk van uw eigen opgewekte energie direct te gebruiken.
terugleverkosten

Energiebedrijven en terugleverkosten

In de afgelopen jaren hebben energiebedrijven zoals Eneco en Vattenfall vaste tarieven ingevoerd voor de stroom die zonnepaneelbezitters terugleveren. Deze tarieven, berekend per kilowattuur, verminderen nu al een deel van de financiële voordelen van salderen. Hoewel de officiële afschaffing van de salderingsregeling pas in 2027 plaatsvindt, ervaren veel consumenten nu al beperkingen op de terugleververgoedingen.

Gebruik uw elektrische apparaten op het juiste moment

Een eenvoudige en kosteloze manier om uw eigen verbruik te verhogen, is door uw elektrische apparaten aan te zetten op het moment dat uw zonnepanelen de meeste energie opwekken. Dit betekent dat u bijvoorbeeld uw wasmachine, vaatwasser en andere energie-intensieve apparaten overdag gebruikt, in plaats van ‘s avonds. Door uw dagelijkse routines aan te passen aan de zonnige uren, maximaliseert u het directe gebruik van door uzelf opgewekte energie.

Tips voor optimaal gebruik:

Was en droog overdag: Plan uw wasbeurten en het drogen van uw kleding wanneer de zon het felst schijnt.

Kook overdag: Gebruik uw oven, kookplaat en andere keukenapparatuur tijdens de zonnige uren.

Laad elektrische apparaten op: Laad uw elektrische fiets, scooter of andere apparaten overdag op.
Thuisbatterij

Investeer in een thuisbatterij

Een thuisbatterij kan een gamechanger zijn voor zonnepaneeleigenaren die hun eigen verbruik willen maximaliseren. Een thuisbatterij slaat de energie die u zonnepanelen overdag opwekken op, zodat u deze kunt gebruiken wanneer u het nodig hebt, zoals in de avonduren. Hierdoor kan uw eigen verbruik stijgen van 30% naar wel 80%.

Voordelen van een thuisbatterij:

Zelfvoorzienendheid: U bent minder afhankelijk van het energienet, wat uw energiekosten verlaagt en u beschermt tegen stijgende energieprijzen.

Kostenbesparing: Door gebruik te maken van opgeslagen zonne-energie in plaats van stroom van het net te kopen, bespaart u op uw energierekening.

Milieuvriendelijk: Door meer van uw eigen groene energie te gebruiken, vermindert u uw ecologische voetafdruk.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij slaat energie op die door uw zonnepanelen wordt opgewekt. Deze energie kan dan worden gebruikt op momenten dat de zon niet schijnt, zoals ‘s avonds of op bewolkte dagen. Slimme software beheert de opslag en het verbruik van de batterij, waardoor uw energieverbruik efficiënt wordt geregeld.

Een thuisbatterij kan een rendabele investering zijn. Hoewel de aanschafkosten variëren, kunnen de besparingen op uw energierekening en de toenemende energieprijzen ervoor zorgen dat uw investering zich binnen enkele jaren terugverdient. Bovendien bieden veel thuisbatterijen lange garanties, wat de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw investering verzekert.
voordelen thuisbatterij

Wat betekent dit voor u?

Met het verdwijnen van de salderingsregeling wordt het maximaliseren van uw eigen energiegebruik steeds belangrijker. Door (1) uw elektrische apparaten strategisch te gebruiken en door (2) te investeren in een thuisbatterij kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook uw bijdrage aan een duurzamere toekomst vergroten. Neem vandaag nog de stap om uw energieverbruik te optimaliseren en profiteer van de voordelen van uw eigen opgewekte zonne-energie.

Ons team staat klaar om u te voorzien van advies over welke thuisbatterij het meest geschikt is voor uw woning.

Gerelateerde artikelen

Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer
Verwarmen

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.