laadpaal thuis

Laadpaal thuis

laadpaal Thuis

Als u een elektrische auto heeft of krijgt dan kunt u een laadpaal thuis laten installeren. Een laadpaal voor thuis heeft vele voordelen. Zo kunt u met een laadpaal thuis tot 8 keer sneller uw auto opladen dan via een stopcontact. Het opladen van uw auto met een laadpaal is ook een stuk veiliger. 

 

Laadpaal is veiliger dan een stopcontact:

Een stopcontact is niet bedoeld voor het opladen van een auto. Een auto staat vaak lang te laden wat betekent dat er over een langere periode veel stroom word gevraagd. De stoppen kunnen doorslaan en bedrading is vaak te dun waardoor het te warm word, wat kan resulteren tot brand. Een laadpaal is gebouwd om een hoge belasting aan te kunnen. In een laadpaal word dikke bedrading gebruikt en een laadpaal word altijd op een apart groep in de meterkast gezet. 


Hoe snel is een Laadpaal?

Hoe snel een laadpaal uw elektrische auto laad is afhankelijk van het vermogen van de laadpaal, type van de elektrische auto en het type meterkast. Als uw een auto of meterkast heeft met 1-fase dan kan de laadpaal thuis met 3,7 kW (gemiddeld 16 uur) of 7,4 kW (gemiddeld 8 uur)opladen. Met 3-fase is het 11 kW (gemiddeld 6 uur) of 22kW (gemiddeld 3 uur). Een gemiddelde laadtijd van een elektrische auto is met een 3,7 kW laadpaal in 16 uur vol terwijl de auto met een 22 kW laadpaal in 3 uur vol is. 

laadpaal auto met app


Laadpaal app

Naast dat een laadpaal sneller en veiliger is, zijn er ook vele handige opties mogelijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via de laadpaal app uw verbruik te monitoren. Via de laadpaal app kunt u ook de kosten voor het opladen automatisch laten verrekenen met uw werkgever. 

 

Laadpaal abonnement.  

Voor bepaalde opties heeft u wel een Laadpaal abonnement nodig. Wilt u meer weten over een Laadpaal abonnement klik dan op de volgende link. 

 

Loadbalancing. 

Het is ook mogelijk om slim om te gaan met uw eigen verbruik of opgewekte energie van uw zonnepanelen. U kunt bijvoorbeeld uw auto sneller opladen als u met uw zonnepanelen energie opwekken. Deze techniek word Loadbalancing genoemd. 

 

Wat kost een laadpaal?

De prijs van een laadpaal is afhankelijk van wat voor type auto u heeft, of uw meterkast 1 of 3 fase heeft en welke wensen u heeft. Wij helpen u graag bij het vinden van de best laadpaal voor uw situatie. 
Wilt u direct een laadpaal kopen of advies klik hier voor meer informatie. 

Deel dit bericht