Glas-glas zonnepanelen zijn een duurzame keuze voor diegene die opzoek zijn naar de meest duurzame manier van groene energie. Deze panelen zijn opgebouwd uit twee lagen glas, wat zorgt voor een hogere duurzaamheid en betrouwbaarheid in vergelijking met traditionele glas-folie panelen. Ze bieden een reeks voordelen waaronder een hogere energieopbrengst dankzij bi-faciale technologie, langere garantieperiodes, en betere weerstand tegen extreme weersomstandigheden. Lees in dit artikel waarom!
Totaalconcept

Glas op folie

Dit zonnepaneel bestaat uit een combinatie van glas en folie, waarbij de zonnecellen die de energie genereren tussen deze lagen zijn geplaatst. Hoewel ze misschien niet zo robuust zijn als glas op glas panelen, kunnen glas op folie panelen nog steeds veel opleveren met een goede product en rendementsgarantie. Over het algemeen zijn ze lichter en hierdoor ook gemakkelijk te produceren, vandaar ook het prijsverschil. Het is belangrijk om te noteren dat, ondanks een iets hoger risico op micro-cracks in vergelijking met glas/glas panelen, glas/folie panelen nog steeds een betrouwbare en efficiënte keuze zijn voor zonne-energie oplossingen.

Waarom kiezen voor glas op glas zonnepanelen?

Om u te helpen een weloverwogen beslissing te maken hier de belangrijkste voordelen van glas op glas panelen op een rijtje:

1. Minimaal 30 jaar productgarantie

2. Duurzamer product 3. Bi-faciale werking (tot 30% meer opbrengst dan glas op folie)

4. Gemaakt om hagelbuien te weerstaan en bestand tegen extreme weersomstandigheden

5. Door manier van fabricage nu gelijk aan prijs als glas op folie

6. Maximale rendementsgarantie vanaf 87% na 30 jaar
Scherm­afbeelding 2023-04-18 om 15.33.09

Wat is bi-facial en waarom levert dit meer op?

Bi-faciale zonnepanelen kunnen energie opwekken aan beide zijden, waardoor ze meer licht kunnen absorberen dan traditionele glas op folie panelen. Een slimme truc om de efficiëntie te verhogen, is door het dak wit te verven, wat de lichtreflectie verbetert en zo meer licht op de panelen laat vallen. In optimale situaties kan dit tot een verbetering van 30% in energieopwekking leiden, hoewel in de praktijk een toename van rond de 3% gebruikelijker is.

Hagelschade bij zonnepanelen een risico?

Nederland heeft steeds vaker te maken met wisselvallig weer en dus ook extreme weersomstandigheden zoals windsnelheden boven de 100 km/uur of extreem grote hagelstenen. Zonnepanelen zijn natuurlijk duurzame producten die lang mee moeten gaan. Daarom is het van belang dat deze zonnepanelen stevig zijn en goed bestand zijn tegen deze extreme omstandigheden. Bij extreme weersomstandigheden kan het nog wel eens zijn dat er schade wordt veroorzaakt. Naast dat een paneel zichtbaar beschadigd zou kunnen raken door extreme weersomstandigheden, zouden tijdens transport of installatie ook micro-cracks kunnen ontstaan in de zonnecellen. Deze micro-cracks zijn niet te zien met het blote oog. Deze micro-cracks kunnen grote invloed hebben op de opbrengst van de zonnepanelen. Dat kan op de lange termijn zorgen voor veel rendementsverlies en ten koste gaan van de investering. Compleet Duurzaam geeft klanten vaak het advies om voor glas/glas zonnepanelen te kiezen. Dit geeft u de zekerheid van een kwalitatief hoogstaand product met een lange levensduur. Kies ook voor glas-glas panelen om een duurzame investering te maken naar een toekomst zonder zorgen!

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.