Duurzaam in de keuken

Duurzaam woning en leven kan op heel veel verschillende manieren. Je kan denken aan grote stappen zoals bijvoorbeeld een warmtepomp of een zonnepanelen installatie op je dak maar je kan ook een simpel en klein begin maken in een belangrijk deel van je woning namelijk de keuken. Eten doen we tenslotte iedere dag. We geven je graag een aantal tips waarin je direct kan beginnen met verduurzamen in koken en het hergebruiken van ons voedsel.
restjes-duurzaam

Duurzaam eten

De eerste stap is het bewust worden van. Waar haal ik mijn eten vandaan? En hoe is mijn voedsel verpakt? Door hier al bewust op te letten en te denken aan een moestuin in je eigen tuin maak je al een grote duurzame stap. Het is goed voor het milieu maar ook voor jezelf. Zo weet je zeker dat je eten schoon is zonder chemicaliën en de reis is ook maar kort. Van je tuin naar je keuken. Hoe simpel maar duurzaam kan het zijn! Sandra van de website www.leukerecepten.nl is ook bewust bezig om haar gerechten duurzaam te bereiden. Wij hebben met haar contact gezocht en zij heeft ons een aantal bruikbare tips gegeven.

Verpakkingen en restgroenten

Wees bewust van de verpakkingen waar ons eten in zit. Vaak zit voedsel in plastic verpakt. Dit is uiteraard niet goed voor ons milieu en willen we juist zo min mogelijk weggooien. Let daarom goed om dat je je afval goed van elkaar scheidt. Plastic dus bij plastic, papier bij oud papier. Probeer zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Misschien kan die groente waar je nog de helft van over hebt mee pakken in je volgende gerecht? Of zou je misschien een omelet met de restgroenten kunnen maken voor je lunch? Vaak kan je je eetrestjes nog wel creatief verwerken in je gerechten die je daarna bereidt. Creatief en zuinig met voedsel! Sandra gaf ook de tip om je eigen boodschappen tas mee te nemen om boodschappen te doen. Dat scheelt ook ontzettend veel plastic tassen. En wat dacht je van een herbruikbare drinkfles in plaats van elke keer een nieuw wegwerp flesje aan te schaffen! Door deze tips mee te nemen in je eigen keuken maak je een leuke creatieve stap naar een duurzame levensstijl! Wij gaan er mee aan de slag! Jij ook?

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Omvormers vallen steeds vaker uit door netspanning

Lees meer
Geen categorie

Thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract

Lees meer
Thuisbatterijen

Thuisbatterij wordt steeds interessanter

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.