De Thuisbatterij

In een wereld waar duurzaamheid en groene energie steeds belangrijker worden, is de thuisbatterij een innovatieve oplossing die steeds meer huishoudens overwegen. Maar wat is een thuisbatterij precies en wat zijn de voordelen? In dit artikel duiken we dieper in op het concept van de thuisbatterij en waarom het een waardevolle investering kan zijn voor uw woning.

Vergroot je onafhankelijkheid tot 80%

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat men 30% van de eigen zonne-energie zelf gebruikt. De overige 70% wordt terug geleverd aan het net. Met behulp van een thuisbatterij kan je tot 80% van je eigen zonne-energie zelf benutten!

Ook onafhankelijk als de zon even niet schijnt

Een thuisbatterij slaat overtollige energie op wanneer de zon schijnt. Als de zon niet schijnt, bijvoorbeeld ‘s nachts of tijdens bewolkte dagen, levert de batterij de opgeslagen energie aan het huis. Zo blijft het huis van stroom voorzien, zelfs zonder direct zonlicht!

Haal maximaal rendement uit je zonnepanelen systeem

Overdag produceren je zonnepanelen energie die vaak niet direct wordt gebruikt. Deze stroom gaat terug naar het energienet. Met een thuisbatterij sla je deze stroom op!

Waarom juist nu een thuisbatterij?

Hier zijn enkele redenen waarom je beter niet kunt wachten met het aanschaffen van een thuisbatterij:

Stijgende prijs
Wanneer de salderingsregeling afgeschaft wordt, neemt de vraag extreem toe. Fabrikanten hebben nu al moeite de vraag aan te kunnen. Doordat de vraag explosief gaat stijgen zal de prijs voor een thuisbatterij ook omhoog gaan.

Wees voorbereid
Steeds vaker vallen zonnepanelen uit door overbelasting van het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij kun je dit deels voorkomen en draag je bij aan de oplossing.
enphase-enlighten-manager_desktop

In combinatie met een dynamisch energiecontract

De combinatie van een thuisbatterij met een dynamisch energiecontract stelt consumenten in staat om optimaal te profiteren van fluctuerende energieprijzen. Bij een dynamisch contract variëren de energieprijzen gedurende de dag op basis van vraag en aanbod. Door energie op te slaan in de thuisbatterij tijdens daluren, wanneer de prijzen laag zijn, en deze energie te gebruiken tijdens piekuren, wanneer de prijzen stijgen, kunnen huishoudens aanzienlijke besparingen realiseren. Dit maakt het mogelijk om actief deel te nemen aan de energiemarkt en het eigen energieverbruik efficiënter en kosteneffectiever te beheren.

Waarom een thuisbatterij van Compleet Duurzaam?

Compleet Duurzaam is uw partner voor een duurzame toekomst. Ons deskundig team biedt maatwerkadvies voor de beste thuisbatterij voor uw situatie. Onze all-in service omvat advies, installatie en onderhoud. Onze hoogwaardige thuisbatterijen garanderen duurzaamheid en uitstekende prestaties. Enphase, een pionier in energieoplossingen, introduceert IQ Batteries. Hiermee kunt u besparen op energiekosten en draagt u bij aan een groener milieu. Bovendien is een thuisbatterij een investering die meerwaarde biedt aan uw woning. Met Compleet Duurzaam kiest u voor kwaliteit, besparing en een groenere toekomst.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.