Verschillende types zoals Glas Glas zonnepanelen, bekend om hun sterkte en lange levensduur, en innovatieve N-type cellen, staan voor je klaar. Duitse fabrikanten blinken uit in kwaliteit. Let ook op de essentiële productgarantie en het Wattpiek vermogen, dat varieert van 300Wp tot 450Wp. Hoewel de keuze uitgebreid is en elke fabrikant de beste claimt te zijn, is het vinden van het paneel dat perfect bij jouw situatie past, cruciaal. Benieuwd welk zonnepaneel jouw energietoekomst zal vormgeven? Lees verder en ontdek!
Luxor ECO Line N-type Glas-Glas Full Black

De voordelen van glas op glas zonnepanelen

Lange Levensduur: Glas/glas zonnepanelen zijn duurzamer door de dubbele glaslaag, waardoor ze beter bestand zijn tegen externe factoren.

Hogere Efficiëntie: Deze panelen zetten meer zonne-energie om in elektriciteit, wat leidt tot hogere energieopbrengst en kostenbesparing.

Temperatuurbestendigheid: Beter bestand tegen temperatuurwisselingen dankzij de bescherming aan beide zijden.

Veiligheid: Verhoogde veiligheid door minder kans op breuk en gevaarlijke situaties.

Milieuvriendelijk: Bijdrage aan groene energieproductie en vermindering van CO2-uitstoot.

Wat zegt Wattpiek over een zonnepaneel

Wattpiek (Wp) is een cruciale maatstaf voor zonnepanelen, die het maximale vermogen aanduidt. Een paneel van 400 Wp kan jaarlijks maximaal 400 kWh genereren onder ideale omstandigheden. In Nederland wordt een correctiefactor van 0,85 gebruikt om de geschatte jaarlijkse opbrengst te berekenen, rekening houdend met minder ideale weersomstandigheden. Zo levert een 300 Wp zonnepaneel ongeveer 255 kWh per jaar op. Hoewel een hoger Wp vaak een hogere prijs betekent, kan het de investering waard zijn, vooral bij beperkte dakruimte. Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid bij het selecteren van zonnepanelen.
Service abonnementen zonnepanelen

Rendement van een paneel

Efficiënte zonnepanelen hebben een hoger rendement, wat betekent dat ze meer elektriciteit genereren uit dezelfde hoeveelheid zonlicht. Belangrijke aspecten voor een efficiënt paneel zijn de kwaliteit van de gebruikte materialen, de technologie waarmee het paneel is gemaakt, en het ontwerp van het paneel. Bovendien spelen externe factoren zoals de locatie, de oriëntatie ten opzichte van de zon, en de temperatuur ook een rol in het rendement van een zonnepaneel. Het is essentieel om hiermee rekening te houden bij het kiezen van zonnepanelen voor zo veel mogelijk opbrengst.

Warmte coefficientie

De temperatuurcoëfficiënt is een maatstaf voor hoeveel de efficiëntie van een zonnepaneel afneemt naarmate de temperatuur stijgt. Het wordt uitgedrukt als een percentage per graad Celsius (%/°C).

Een lagere temperatuurcoëfficiënt is beter, omdat dit betekent dat de prestaties van het zonnepaneel minder worden beïnvloed door hogere temperaturen. Bijvoorbeeld, als een zonnepaneel een temperatuurcoëfficiënt van -0,3%/°C heeft, betekent dit dat de efficiëntie van het paneel met 0,3% zal afnemen voor elke graad Celsius boven 25°C (de standaard testconditie). Dit is belangrijk omdat zonnepanelen vaak worden blootgesteld aan hoge temperaturen, vooral in zonnige klimaten. Een hogere temperatuur kan leiden tot een afname van de energieopbrengst van het paneel. Daarom is het kiezen van een zonnepaneel met een lagere temperatuurcoëfficiënt voordelig voor het behoud van een hoge energieproductie, zelfs bij hoge temperaturen. Het is ook vermeldenswaard dat verschillende soorten zonnepanelen, zoals monokristallijn, polykristallijn en dunne film, verschillende temperatuurcoëfficiënten kunnen hebben. Het is daarom raadzaam om deze specificatie te controleren bij het vergelijken van zonnepanelen.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.