De groene stap naar de toekomst
Adviseur Tim

Advies nodig over zonnepanelen?
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Uw zonnepanelen professioneel en goed geregeld​

1: Afspraak inplannen

Onze planningsmedewerkers neemt contact op om een afspraak in te plannen.

2: Advies en offerte

Onze specialist komt bij je langs geeft advies en maakt een vrijblijvende offerte.

3: Akkoord
offerte

Is de offerte geaccepteerd dan plannen we een afspraak voor installatie.

4: Installatie zonnepanelen

Wij komen de zonnepanelen installeren, en zorgen dat alles naar wens verloopt.

Geen aanbetaling

Bij Compleet Duurzaam betaal je pas als het zonnesysteem is opgeleverd.

Geen verrassingen

De offerte bij Compleet Duurzaam is All-in. Dit betekent dat je nooit verrast kan worden met hogere kosten.

Garantiecertificaat

Je ontvangt na installatie van het zonnesysteem een garantiecertificaat.

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Een zonnesysteem bevat de volgende onderdelen: zonnepanelen, omvormer, bevestigingsmateriaal, bekabeling en de installatie.

 

Denk goed na over welke wensen je hebt. Wil je zwarte zonnepanelen? Of juist niet? Wil je Duitse zonnepanelen? Wil je zonnepanelen met een hoog vermogen? Wil je zonnepanelen met hoge garanties? Wil je alle zonnepanelen per paneel kunnen monitoren? Wil je je volledige verbruik afdekken? Of ga je juist meer stroom verbruiken in de toekomst? etc.

 

De situatie speelt ook een grote rol. Wat is de beste plek voor zonnepanelen op het dak? Heb je schaduw op je dak? Woon je aan de kust? Vliegen er veel vogels rond om je woning? Heb je een plat of schuin dak?

 

Voor elke wens en situatie bieden wij de beste oplossing!

Er zijn verschillende type zonnepanelen, de meest voorkomende zonnepanelen zijn de Glas Folie en de Glas Glas zonnepanelen. Glas Glas zonnepanelen zijn over het algemeen de sterkste zonnepanelen en hebben vaak een hogere garantie. Glas Glas zonnepanelen bestaan uit twee lagen glas waardoor de zonnepanelen meer druk van buitenaf aan kunnen.

Er zit ook verschil in het type cell, de P-type cell (oud) en de N-type cell (nieuw). De N-type cell heeft een langere levensduur en degradeert minder snel.
Duitse fabrikanten hebben vaak een hoge kwaliteit. Let op, over sommige zonnepanelen wordt gezegd dat ze uit Duitsland komen maar worden toch in Azië geproduceerd.

Ook de garantie van het zonnepaneel is belangrijk. Kijk goed hoelang de fabrikant bestaat, als de fabrikant bijvoorbeeld nog maar 2 jaar bestaat en al 30 jaar garantie geeft, dan heeft het nog niet veel waarde. Kijk goed naar welke garantie er wordt gegeven, vermogensgarantie of productgarantie. Productgarantie dekt mankementen van het product en is daarom het noodzakelijkst. Sommige fabrikanten vergoeden alleen de dagwaarde van het zonnepaneel bij een defect.

Er zijn ook verschillende Wp vermogens, deze variëren van 300Wp tot 410Wp. Let op de afmetingen, de hogere vermogen zonnepanelen hebben vaak grotere afmetingen. Het vermogen van het zonnepaneel zegt niets over de kwaliteit
Wat de beste zonnepanelen zijn, is uiteindelijk heel moeilijk te definiëren. Iedere fabrikant kan zeggen dat ze de beste zonnepanelen hebben, maar uiteindelijk is het belangrijk om zonnepanelen te kiezen die het best bij jou wensen en situatie passen.

Een van onze specialisten helpt je graag bij het maken van de juiste keuze!

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je op het dak kan plaatsen is het verstandig om een adviseur langs te laten komen. De adviseur van Compleet Duurzaam is expert op het gebied van zonnepanelen en bekijkt samen met jou op locatie wat de mogelijkheden zijn. Het dak wordt opgemeten er wordt ook meteen gekeken naar mogelijke obstakels zoals ontluchtingspijpen, dakramen, etc. Ook kijkt onze adviseur naar het juiste kabeltraject. Een secure voorbereiding is van belang voor het beste resultaat passend bij jouw woning. 

Zonnepanelen kunnen zowel op een plat dak als op een schuin dak worden geplaatst. Een plat dak is vaak iets duurder, dit doordat er meer bevestigingsmateriaal nodig is voor een betrouwbare en veilige installatie. Een stelling voor een plat dak moet beschikken over genoeg balast (gewicht) om de zonnepanelen veilig op het dak te laten liggen, zonder het dak hiermee te beschadigen. Van der Valk en Esdec zijn onder andere gerenommeerde Nederlandse merken die onze gecertificeerde installateurs gebruiken. 

Een gemiddeld zonnesysteem bestaat uit 10 zonnepanelen. Een basispakket kost ongeveer €3000,- incl. btw en een groot gedeelte van de btw kan je terug krijgen, dit komt neer op een netto investering van rond de €2500,- voor 10 zonnepanelen incl. omvormer, bevestigingsmaterialen, bekabeling en montage. 
 
Echter kunnen de prijzen variëren, er zijn veel verschillende kwaliteiten en verschillende situaties. Kies je voor zonnepanelen met een hoog vermogen of meer garantie? Is de omvormer serieel of parallel geschakeld? Komen de zonnepanelen op het platte dak? Of op het schuine dak? Of op beide daken? Heeft u last van schaduw? Er zijn veel verschillende opties waardoor de prijs voor iedereen anders kan zijn. Daarom adviseren wij je om onze adviseur uit te nodigen, voor een advies op maat bij jou thuis. 
 
Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Waar bestaat een zonnesysteem uit?

1: Zonnepanelen

Er zijn veel verschillende zonnepanelen op de markt. Het is van belang dat de zonnepanelen passen bij jouw wensen en jouw situatie. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de beste zonnepanelen.

2: Omvormer

Een omvormer zet gelijkstroom (D-C) om naar wisselstroom (A-C). Je kunt kiezen voor een serieel of parellel geschakelde omvormer. De omvormer is uit te lezen via een bijgeleverde APP.

3: Bevestiging

Heb je een plat dak, een schuin dak, of misschien iets anders. Er zijn verschillende bevestigingsmaterialen, voor iedere situatie is er een oplossing. Wij komen gratis bij je langs om de situatie te beoordelen.

4: Installatie

Een zonnesysteem is een langdurige investering voor gemiddeld 25 jaar. Onze monteurs zijn zeer goed opgeleid en beschikken over de benodigde certificaten en werken volgens de normen van NEN 1010.
compleet duurzaam tevreden klant

Tevreden klanten daar krijgen wij energie van!

Samen met onze klanten werken we naar een mooi en persoonlijk eindresultaat. In onze adviezen zullen we altijd onze klant als uitgangspunt nemen waarbij we rekening houden met het budget, de wensen, de huidige en toekomstige situatie en de mogelijkheden die er zijn. Door goed te luisteren en eerlijk te sparren werken we op basis van vertrouwen.