Subsidie thuisbatterij in Nederland

Nederland loopt achter als het gaat om subsidies voor een thuisbatterij. Op dit moment kunt u nog geen thuisbatterij subsidie aanvragen. Wel zijn er partijen die zich ervoor inzetten om particulieren subsidie voor een thuisbatterij te laten ontvangen. Is het dan wel interessant om zonder een thuisbatterij subsidie toch een thuisbatterij aan te schaffen?
subsidie thuisbatterij

Zonder subsidie een thuisbatterij aanschaffen

Zonder een subsidie thuisbatterij regeling in Nederland, kan het toch nog steeds interessant zijn om een thuisbatterij aan te schaffen. We zien vanaf 2022 een flinke stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen. Door een thuisbatterij aan te schaffen, kunt u de opgewekte stroom van uw zonnepanelen opslaan. Hierdoor bent u minder afhankelijk van de sterk wisselende elektriciteitsprijzen. Ook verhoogt u met onze thuisbatterij de effectiviteit van uw zonnepanelen, waardoor u uw woning nog duurzamer maakt. Wist u dat u normaal gesproken maar ongeveer 30% van de opgewekte stroom van uw zonnepanelen gebruikt? Met een thuisbatterij verhoogt u dit naar ongeveer 60-80%. Door minder elektriciteit van het net te gebruiken, heeft u minder stroomkosten, vooral als u ervoor zorgt dat u uw energieverbruik slim spreidt. Zonder een subsidie thuisbatterij kan het dus nog steeds heel aantrekkelijk zijn om een thuisbatterij aan te schaffen.
thuisbatterij subsidie
subsidie thuisbatterij Nederland

Is een thuisbatterij iets voor mij?

Een thuisbatterij zonder een thuisbatterij subsidie kan een flinke investering zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken of een thuisbatterij u ook wat oplevert. Wilt u uw huis verder verduurzamen? Dan is een thuisbatterij zonder een thuisbatterij zonnepanelen subsidie een aantrekkelijke optie. Wekt u uw eigen elektriciteit op met zonnepanelen? Dan kan een thuisbatterij veel besparing opleveren. Hoe meer energie u via uw zonnepanelen opwekt en er ook kan worden opgeslagen in de thuisbatterij, hoe lager uw energierekening wordt. Vooral in piekuren waarbij de energieprijzen extra hoog zijn, kunt u flink besparen. Door de energie dus slim in te zetten, verhoogt u het financiële rendement en verkort u de terugverdientijd van uw thuisbatterij. Hoewel er momenteel geen specifieke subsidie voor een thuisbatterij beschikbaar is, zijn er gelukkig andere manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Wij helpen u hier graag mee. Wij kunnen u helpen met het maken van een berekening voor de investering en terugverdientijd van een thuisbatterij. Vraag nu vrijblijvend advies aan.

Subsidie thuisbatterij voor bedrijven

Wist u dat bedrijven wel subsidie op hun thuisbatterij kunnen ontvangen? Ze kunnen namelijk fiscaal profiteren van de energie-investeringsaftrek (EIA). Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet een bedrijf dat een subsidie thuisbatterij wil ontvangen belastingplichtig zijn in Nederland en zijn er maar een paar specifieke thuisbatterijen die aanmerking komen voor de subsidie thuisbatterij. De thuisbatterijen moeten namelijk voldoen aan bepaalde technische specificaties. Ook moet de thuisbatterij door een erkende installateur worden geïnstalleerd. Komt u in aanmerking voor een subsidie op uw thuisbatterij? Dan kunt u een aanvraag doen via het RVO. Voor meer informatie kunt u de website van het RVO bekijken.
subsidie Voor bedrijven
thuisbatterij zonnepanelen subsidie

Waarom kiezen voor een thuisbatterij van Compleet Duurzaam?

Wilt u een thuisbatterij aanschaffen zonder een thuisbatterij zonnepanelen subsidie? Bij Compleet Duurzaam staat een deskundig team voor u klaar om u te voorzien van maatwerkadvies en een thuisbatterij te kunnen adviseren op basis van uw persoonlijke situatie. Hoewel er momenteel geen specifieke subsidie voor een thuisbatterij beschikbaar is, kunnen wij u adviseren over alternatieve financieringsmogelijkheden.Wij bieden een all-in service aan, waardoor we u volledig kunnen ontzorgen. Van persoonlijk advies tot het onderhoud van uw thuisbatterij. Kiest u voor Compleet Duurzaam? Dan kiest u voor een duurzame toekomst!

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.