Een dynamisch energiecontract combineren met een thuisbatterij?

Er komt steeds meer groene energie op het elektriciteitsnet, waarbij het net steeds vaker overbelast raakt en stroom bijna gratis wordt weggeven. Een van de nieuwste trends op dit gebied is slim aansturen van energiegebruik in het huis in combinatie met een thuisbatterij. We informeren u graag hoe hier het best op in kunt spelen.
Ontwerp zonder titel (2)

Wat is een dynamisch energiecontract

Dynamische energieprijzen zijn prijzen die per uur kunnen variëren op basis van vraag en aanbod op de energiemarkt. Dit betekent dat de prijs die je betaalt of krijgt voor je groene energie elk uur kan veranderen. Dit is anders dan traditionele energiecontracten waarbij je een vaste prijs betaalt per kWh, ongeacht het tijdstip van de dag.
batterij groen

Thuisbatterij met een Smart Home systeem

Een thuisbatterij koppelen aan een Smart Home systeem is een nieuwe ontwikkeling. Dit betekent dat je batterij automatisch kan worden opgeladen wanneer de energieprijzen laag zijn en kan worden ontladen wanneer de prijzen hoog zijn. Zo kun je optimaal profiteren van de fluctuerende energieprijzen en zo besparen op je energierekening.

De toekomst van energiebeheer en duurzaam wonenMet behulp van een smart home systeem software van Homey kun je op een slimme manier inspelen op de dynamische energieprijzen zonder er zelf mee bezig te zijn. Door bijvoorbeeld de auto of je fiets op het juiste moment te laden of je wasmachine of droger optimaal te timen, kun je maximaal profiteren van de laagste energieprijzen.

Als je op zoek bent naar manieren om je energierekening te verlagen en tegelijkertijd een positieve impact op het milieu te hebben, dan is het combineren van een dynamisch energiecontract met een thuisbatterij en smart home systeem de weg vooruit. Het is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet!
Thuisbatterij BTW-vrij

Bespaar geld met de slimme Software van Enphase IQ battery

Enphase, een pionier in energieoplossingen, introduceert IQ Batteries, ontworpen voor efficiënte energieopslag en -gebruik, met ingebouwde micro-omvormers voor veilig energiebeheer. In november lanceert Enphase nieuwe software die energieprijzen en huishoudelijk verbruik analyseert, en automatisch bepaalt wanneer energie op te slaan en te gebruiken. Dit optimaliseert energiegebruik, stuurt elektriciteit naar apparaten zoals wasmachines en laadpalen, en helpt huiseigenaren geld te besparen op de energierekening, wat bijdraagt aan de rooskleurige toekomst van duurzame energie.

Hoe helpt dit huiseigenaren geld te besparen?

1. Optimalisatie van energiegebruik: De software zorgt ervoor dat de batterij energie opslaat wanneer de prijzen laag zijn en deze gebruikt wanneer de prijzen hoog zijn. Dit betekent dat je minder geld uitgeeft aan dure stroom tijdens piekuren.

2. Automatische Energiehandel: Met de slimme aansturing kan de batterij overtollige energie automatisch verkopen aan het net wanneer de prijzen hoog zijn, wat leidt tot extra inkomsten voor de huiseigenaar.

3. Minder Afhankelijkheid van het Net:
Door efficiënt gebruik te maken van opgeslagen energie, kunnen huiseigenaren hun afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen, wat resulteert in lagere maandelijkse energierekeningen.

4. Inzicht en Controle: Via de Enphase-app kunnen gebruikers hun energieconsumptie en -opslag in realtime volgen. Dit inzicht stelt huiseigenaren in staat om hun energie gewoonten aan te passen en verder te besparen.

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.