Kosten verduurzamen woning: hoeveel moet ik uitgeven?

U kunt uw woning op verschillende manieren verduurzamen. Van zonnepanelen tot een warmtepomp. Maar wat zijn precies de kosten voor verduurzamen woning? In dit artikel gaan we dieper in op de kosten die u kunt verwachten bij het verduurzamen van uw woning. Ook leggen we uit welke producten bijdragen aan de verduurzaming.
kosten verduurzamen woning

Manieren om uw woning te verduurzamen

Verduurzaam uw woning met een warmtepomp
Een investering die u kunt doen is de aanschaf en installatie van een warmtepomp. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht. Deze energie kan weer gebruikt worden om uw woning te verwarmen. De kosten voor verduurzamen woning met een warmtepomp variëren van €7000 voor een zogenaamde hybride warmtepomp die samenwerkt met uw cv-ketel, tot €20.000 voor een all-electric warmtepomp die zonder cv-ketel kan.

Verduurzaam uw woning met zonnepanelen
Met zonnepanelen kunt u zonne-energie opwekken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het energienet en draagt u bij aan een beter milieu. De kosten van huis verduurzamen met de aanschaf van bijvoorbeeld 10 zonnepanelen liggen rond de €7000.

Verduurzaam uw woning met een thuisbatterij
Met een thuisbatterij kunt u de zonne-energie van uw zonnepanelen opslaan en op een later tijdstip gebruiken. Hierdoor kunt u tot wel 50% meer rendement behalen op uw zonnepanelen. Dit maakt het een mooie en duurzame investering. De kosten voor verduurzamen woning met een thuisbatterij liggen tussen de €5000 en €10.000.

Naast bovengenoemde investeringen die u kunt maken, is het ook belangrijk om de bijkomende kosten voor het verduurzamen van uw huis te overwegen. Denk hierbij aan onderhoud en eventuele upgrades in de toekomst.
huis verduurzamen kosten
kosten huis verduurzamen

Maak gebruik van subsidies

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar om de huis verduurzamen kosten te verlagen en zo een overstap te maken naar een gasloze woning. Zo kunt u een subsidie ontvangen bij de aankoop van een warmtepomp. Deze subsidie dekt gemiddeld 30% van de kosten van zowel de warmtepomp als van de installatie. Op dit moment is er voor particulieren geen subsidie beschikbaar voor zonnepanelenen thuisbatterijen. Omdat u met een duurzame investering bespaart op uw energierekening, zult u uw investering terugverdienen, waardoor de huis verduurzamen kosten zich op de lange termijn zullen terugverdienen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om per maand te betalen.

Als bedrijf is het mogelijk om te profiteren van de energie-investeringsaftrek (EIA). Uiteraard moet u dan wel aan een aantal voorwaardes voldoen. Kijk voor meer informatie op de website van het RVO voor de regelingen voor zonnepanelen, warmtepompen en thuisbatterijen.

Uw investering terugverdienen

We begrijpen dat de kosten voor huis verduurzamen hoog voor u kunnen zijn. Gelukkig is het mogelijk om deze investering terug te verdienen. Door je huis te verduurzamen, bent u minder afhankelijk van het net, of zelfs helemaal onafhankelijk. Hierdoor bespaart u flink op uw energiekosten. Door de stijgende energieprijzen, verdient u uw investering steeds sneller terug.

Naast de directe overwegingen, zijn er ook lange termijn voordelen die de kosten voor het verduurzamen van uw huis kunnen compenseren. Denk aan verhoogde woningwaarde en verminderde afhankelijkheid van energieprijsschommelingen. Deze voordelen dragen bij aan een financieel gunstigere situatie op de lange termijn.

Benieuwd naar uw kosten voor verduurzamen woning? Vraag nu geheel vrijblijvend advies bij ons aan.
investering terugverdienen

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.