Duurzame Warmtepomp: de Complete Gids voor een Groene Toekomst

Naast het opwekken van eigen elektriciteit met zonnepanelen en het opslaan ervan in de thuisbatterij, zijn er natuurlijk meerdere manieren om uw huis verder te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame warmtepomp. Is een warmtepomp duurzaam? Deze vraag krijgen wij geregeld van onze klanten. Of dit zo is, gaan we uitzoeken in dit artikel. Hierin beschrijven we meerdere aspecten van warmtepompen en hoe deze uw huis kunnen verduurzamen, welke stappen u moet nemen en dat gedegen advies de sleutel is om de juiste warmtepomp voor uw situatie aan te schaffen. Lees daarom snel verder of vraag nu al advies aan!
duurzame warmtepomp
PHOTO-2022-04-08-15-58-31

Wat zijn duurzame warmtepompen?

Een warmtepomp is een machine die warmte uit de lucht of uit de bodem haalt om het huis te verwarmen. We noemen het ook wel duurzame warmtepompen, aangezien deze apparaten geen gas gebruiken om uw huis te verwarmen. Hierbij heeft u de keuze uit een hybride warmtepomp, een all-electric warmtepomp en een warmtepomp boiler.
Atlantic aurea

Hoe werkt een warmtepomp compleet?

Een duurzame warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. Een koelkast koelt binnen en stoot warmte uit, een warmtepomp haalt warmte uit de lucht en gebruikt deze om het huis te verwarmen. De warmtepomp kan in combinatie werken met een cv-ketel of, in een goed geïsoleerd huis, alleen werken.

Is een warmtepomp duurzaam?

Meerdere klanten komen bij Compleet Duurzaam met de vraag: is een warmtepomp duurzaam? Het korte antwoord is ‘ja’, een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor aardgas. De warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht zonder hiervoor gas te verbruiken. Een warmtepomp kan met een cv-ketel (de hybride warmtepomp), of zonder cv-ketel (de all-electric warmtepomp) werken. Het resultaat is dat uw CO2 uitstoot met zo’n 45 tot 55% daalt. De kosten en CO2-uitstoot zijn wel afhankelijk van het type warmtepomp dat u gebruikt. Daarbij moet u rekening houden met het stroom- en gasverbruik bij een combinatie tussen cv-ketel en warmtepomp. Desondanks maakt het een warmtepomp compleet duurzaam en het alternatief voor aardgas!
Persoonlijke situatie

Bespaar met een duurzame warmtepomp

Een duurzame warmtepomp heeft een flink aantal voordelen die ook voor u interessant zijn. Het voornaamste voordeel is energie besparen, en energie besparen betekent een lagere energierekening. Maar er zijn veel meer redenen om een warmtepomp aan te schaffen:

• Is een warmtepomp duurzaam? Jazeker, een warmtepomp vermindert het stroom- en gas is om uw huis te verwarmen

• U heeft constante verwarming in huis. Bovendien koelt een warmtepomp uw huis af in de zomer

• U kunt gebruik maken van de ISDE-subsidie voor de aanschaf van een warmtepomp compleet

• Een snelle terugverdientijd. Deze is afhankelijk van de mate van isolatie van uw woning, Compleet Duurzaam geeft u hierover advies op locatie.

De investering

Het kostenplaatje voor een warmtepomp compleet is redelijk hoog, maar betaalbaar. U kunt de kosten verlagen met gemiddeld 3.000 euro door gebruikt te maken van de ISDE-subsidie. Dit beïnvloedt de terugverdientijd in positieve zin. In een goed geïsoleerd huis verbruikt u ongeveer 1000 m3 aan gas per jaar. Milieu Centraal heeft berekend dat u met een warmtepomp tussen 710 en 1.170 euro bespaart, eveneens per jaar.

Gemiddeld ligt de terugverdientijd van een warmtepomp tussen de 7 en 15 jaar. Dit kan nog minder zijn bij een goed geïsoleerd huis. Heeft u inderdaad een minder goed geïsoleerd huis, dan adviseren wij een goedkopere hybride warmtepomp.
Duurzaam verwarmen

Samengevat

De beslissing om een warmtepomp te kopen is een persoonlijke keuze. Gedegen advies is belangrijk om exact te weten wat uw investering en terugverdientijd zijn voor een duurzame warmtepomp. Steeds vaker krijgen wij de vraag: is een warmtepomp duurzaam? Het korte antwoord is, ja. Uw CO2-uitstoot daalt met zo’n 45 tot 55%, daarnaast kunt u tussen de 710 en 1.170 euro besparen. Bovendien kunt u gebruik maken van de ISDE-subsidie voor de initiële investering. Meer weten hierover? Vraag advies aan voor uw woning en situatie!

Ontdek of een warmtepomp duurzaam is en maak kennis met de voordelen van duurzame warmtepompen voor milieuvriendelijke verwarming van uw huis

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.