Iedereen kan een groene stap maken!

Voor sommige mensen is het inmiddels een sport geworden. Er zijn vele mogelijkheden om je leven te verduurzamen. Gelukkig is het een onderwerp wat steeds meer besproken wordt. Mensen denken onder andere na over het verduurzamen van de kleding industrie of het verminderen van het plastic verbruik in ons dagelijkse leven.
duurzaam huis verwarmen
Remeha Elga Ace

Duurzaam wonen

Duurzaam leven kan je bereiken doormiddel van kleine tot grote stappen. Nieuwsgierig hoe je dit kan in en rondom je woning? Op dit gebied hebben wij als team van Compleet Duurzaam inmiddels een sport gemaakt en vertellen we je er graag meer over. Ook in en rondom ons huis zijn er meerdere mogelijkheden om ons steentje bij te dragen en ook nog eens kosten te besparen. Hoe fijn zou het zijn om niet afhankelijk te hoeven zijn van de grote bedrijven die ons voorzien van gas of stroom?

Meteen aan de slag gaan en groener gaan leven?

ees onze onderstaande 14 tips en ga direct aan de slag! Zet je koelkast op de laagste stand. Zo gedaan en scheelt een hoop energie. Gebruik je nog normale lampen? Vervang ze voor LED verlichting. Kijk eens of je extra categorie afval kunt scheiden. Zoals je plastic, metaal en drinkpakken of je GFT (groente-, fruit- en tuinafval). Kies voor een vegetarische maaltijd. De productie van vlees heeft een enorme impact op het milieu. Minder of geen vlees eten geeft je meer ruimte om je compassie voor alles dat leeft te ontwikkelen. Sandra helpt je hierbij met haar ideeën aan recept keuzes. Sta stil bij de keuzes in je eetpatroon. Als je boodschappen haalt, breng dan de meeste tijd door bij het groente- en fruitschap. Onbewerkte, plantaardige voeding is niet alleen duurzamer dan bewerkte voeding. Creëer een plekje in je tuin voor insecten. Een stapeltje takken en of bladeren is voldoende om meer ruimte te geven aan deze nuttige beestjes in je tuin. Vervang een paar tegels in je tuin om voor aarde. Je maakt zo meer ruimte voor groen en geeft meer mogelijk voor regenwater om de grond in te zakken. Neem je eigen tas mee als je boodschappen gaat doen. Dit scheelt ontzettend veel plastic. Winkel naar producten met minder (plastic) afval. Kies voor losse groente, los fruit en koop bulk producten in grotere verpakkingen. Koop minder kleding en zet de kleding die je niet draagt op een verkoop platform bijvoorbeeld Vinted. Neem zeker eens een kijkje wat er allemaal tweedehands wordt aangeboden. Op dit moment is de keuze echt reuze! Haal meer groen in je huis.Planten maken je rustiger en productiever tegelijk. Omringd met planten voel je je nooit ver verwijderd van de natuur. Zeker nu we zoveel thuis werken is het fijn om groen in je huis te hebben. Pak vaker de fiets voor een ritje waar je normaal de auto voor pakt. Als je fietst kun je niet alleen extra genieten van je omgeving en het buiten zijn, je krijgt ook meteen je lichaamsbeweging. Fietsen is natuurlijk ook helemaal van nu. Corona proef. Let eens op het eten wat je weg gooit op een dag. Vaak kun je meer gebruiken dan dat je gewend bent of op een andere manier. Gooi de restjes bijvoorbeeld in een smoothie of maak er een lekkere basis van voor in de soep. Als we er een teamsport van maken met elkaar gaan we winnen. Op naar een groene toekomst!
Scherm­afbeelding 2023-04-03 om 22.50.09

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Omvormers vallen steeds vaker uit door netspanning

Lees meer
Geen categorie

Thuisbatterij in combinatie met een dynamisch energiecontract

Lees meer
Thuisbatterijen

Thuisbatterij wordt steeds interessanter

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.