Laadoplossing - Compleet Duurzaam B.V.
Vragen? Bel ons op 085-0607744
Bel direct
085-0607744

Navigatie


Laadoplossing


Een elektrische auto opladen bij een laadpunt is veilig, goedkoop en gemakkelijk. Het stroomverbruik kan in sommige gevallen automatisch verrekend worden wat in veel gevallen handig is.

Laadoplossing thuis, wij adviseren u graag

Voor thuis hebben wij een compleet pakket om elke elektrische auto op te laden; van basic tot zeer uitgebreid. Of u nu een plug-in hybride of een volelektrische auto heeft. Met ons aanbod aan laadstations, zonnepanelen én smart-charging kunt u altijd onbezorgd laden.

Waarom opladen via een laadpunt?

Natuurlijk kunt u elektrische auto’s opladen bij een normaal stopcontact, maar het is veiliger, goedkoper en gemakkelijker om te laden met een laadpunt.

Het laden met een laadpunt is een stuk veiliger en sneller dan een stopcontact, ook kan een laadpunt het stroomverbruik van de gebruikers automatisch verrekenen wat in veel gevallen erg handig is. Het laden van een elektrische auto levert best wat impact op uw meterkast; een goede installatie op een vrije groep voorkomt overbelasting en het risico op brandgevaar.

De voordelen van een laadpunt op een rijtje:

  • Met een laadpaal laad u tot 8x sneller
  • Een laadstation is veiliger dan een regulier stopcontact. Het laden via een regulierstopcontact kan namelijk kortsluiting en oververhitting veroorzaken
  • Altijd verzekerd van een maximaal bereik, elke keer als je de deur uit gaat
  • Voor kinderen zijn laadpunten een stuk veiliger, want er staat pas spanning op een laadpunt zodra er een auto is gedetecteerd. In vergelijking met een stopcontact gebeurt er niets als u iets in het contact steekt. Daarnaast kunnen er geen vonken ontstaan als u de kabel eruit trekt.
  • Laadpalen zijn er voor gemaakt om constant vermogen te leveren op hun piek. Stopcontacten kunnen 1-fase 10A leveren, maar ze zijn niet ontworpen om voor een lange periode dit maximale vermogen te leveren. In sommige situaties kan dit dan ook tot gevaarlijke gevolgen leiden.
  • Met een laadstation thuis, voorkom je hoge laadkosten en lange wachttijden bij publieke laadstations. Al zal je stroomkosten omhoog gaan, je hebt vaak de mogelijkheid om de kosten te declareren bij je werkgever.
  • Laadpunten kunnen in weer en wind buiten staan. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor vuil of water in het contactpunt.
  • Uw laadkabel kan niet worden gestolen onder het laden; zodra de laadtransactie begint wordt de kabel vergrendeld in het laadpunt. Ook zit er een beveiliging op het laadpunt waardoor u niet weg kunt rijden als de kabel nog in het laadpunt zit.

Compleet Duurzaam op Instagram

Volg ons op Instagram