Zonneboiler - Compleet Duurzaam B.V.
Vragen? Bel ons op 085-0607744
Bel direct
085-0607744

Navigatie


Zonneboiler


 

Met een zonneboiler kan de straling van de zon gebruikt worden om tapwater te verwarmen. Ook is het mogelijk om een zonneboiler aan te sluiten op de centrale verwarming (CV). Dit wordt een zonneboilercombi genoemd. Hiermee kan zo’n 50% bespaard worden op de kosten voor warm water.

Een zonneboiler installatie bestaat uit een collector en een voorraadvat. De collector van ongeveer 3 vierkante meter groot wordt op het dak geplaatst. Van belang is dat het dak hiervoor geschikt is. Als het een schuin dak is moet de oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest liggen. Vaak is het fijner om de panelen iets meer naar het oosten te richten dan pal zuid aangezien daar de zon opkomt ’s ochtends. Hierdoor heb je ’s ochtends snel warm water om te douchen door de zon en hoef je niet bij te verwarmen met gas of elektrisch. Op een plat dak kan een collector op een metalen frame geplaatst worden dat de collector de juiste kant op helt. Bij zowel een schuin als een plat dak is het van belang dat de draagkracht van het dak voldoende is.

Het voorraadvat van 80 tot 300 liter wordt meestal bij de CV-ketel geplaatst. Hierin wordt het verwarmde water opgeslagen. Op zonnige dagen kan het water tot wel 90 graden verwarmd worden. Dit voorraadvat kan de warmte enkele dagen vasthouden doordat het goed geïsoleerd is.

Bij de installatie is het van belang dat de aanwezige warmtebron (HR-ketel of anders) wel geschikt is voor combinatie met een zonneboiler.

Er zijn ook subsidies mogelijk.

Naar subsidies

Compleet Duurzaam op Instagram

Volg ons op Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for compleetduurzaam needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page