Warmtepomp - Compleet Duurzaam B.V.
Vragen? Bel ons op 085-0607744
Bel direct
085-0607744

Navigatie


Warmtepomp


 

Er zijn verschillende warmtepomp-systemen verkrijgbaar. Grofweg zijn er twee soorten. Een warmtepomp die warmte haalt uit het grondwater en een warmtepomp die warmte haalt uit ventilatie- en buitenlucht. Daarnaast is er ook de hybride waterpomp, die samenwerkt met het bestaande verwarmingssysteem in je huis.

Hybride betekent dat er twee toestellen met elkaar samenwerken. De hybride warmtepomp bestaat uit een warmtepomp-deel en een cv-deel. Het warmtepompdeel onttrekt en transporteert warmte uit omgevingslucht naar de woning. Als de vraag naar warmte te hoog is, bijvoorbeeld wanneer het hard vriest, kan de CV-ketel bijverwarmen of het even overnemen.

Het is vooral deze hybride warmtpomp die interessant is voor particuliere huiseigenaren, omdat de prijs ervan nog te overzien is.

Wat bespaar je met een warmtepomp?

Eigenlijk heb je met een hybride warmtepomp je CV-ketel nagenoeg niet meer nodig om bij te springen voor het verwarmen van je huis. Omdat de pomp, in tegenstelling tot een traditionele CV-ketel, vooral draait op stroom in plaats van gas, neemt het gasverbruik ook aanzienlijk af. Het kan voor een gemiddelde eengezinswoning, zo’n 500 m3 per jaar aan gas besparen. Met een gasprijs van 62 eurocent per m3, volgens Milieu Centraal, kan je dat dus al snel zo’n 300 euro per jaar op de gasrekening schelen.

Het elektriciteitsverbruik zal wel stijgen bij het gebruikt van een warmtepomp, maar per saldo ben je goedkoper uit en natuurlijk helemaal wanneer je zonnepanelen hebt.  Er zijn ook subsidies mogelijk (link naar subsidiepagina particulieren)

Compleet Duurzaam op Instagram

Volg ons op Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for compleetduurzaam needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page