Advies over Zonnepanelen: Wat moet u doen in 2024?

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer besloten dat de salderingsregeling voor zonnepanelen blijft bestaan. Dit is het juiste moment om advies over zonnepanelen te krijgen! In dit artikel:

• Salderingsregeling
• Geen BTW over de aanschaf van Zonnepanelen
• Subsidies voor Zonnepanelen
• Omzeil terugleverkosten met thuisbatterij

Wanneer u persoonlijk zonnepanelen advies wilt ontvangen, klik dan op onderstaande knop. Wij komen het graag aan huis uitleggen!
advies over zonnepanelen

Salderingregeling: hoe zit dat?

Zonnepanelen wekken stroom op, deze eigen opgewekte stroom kunt u gebruiken voor uw eigen huis, maar de meeste huishoudens wekken meer stroom op dan ze op dat moment zelf nodig hebben. Dit overschot aan stroom kunt u leveren aan het net en salderen met de stroom die u op een andere moment van het net afneemt als bijvoorbeeld ‘s nachts de zon niet schijnt. Met de salderingsregeling krijgt u hetzelfde tarief terug voor de door u geleverde stroom aan het net als dat u betaalt voor de door u afgenomen stroom van het net. Advies over zonnepanelen is nodig om specifiek voor uw situatie te berekenen hoe rendabel zonnepanelen voor u zijn en hoe snel u de investering in uw zonnesysteem terugverdient.
persoonlijk advies zonnepanelen

Zijn zonnepanelen rendabel?

Het korte antwoord hierop is ja! Zonnepanelen zijn goedkoper geworden en met de salderingsregeling krijgt u de volledige vergoeding voor het terugleveren van energie. Win nu advies over zonnepanelen in en profiteer:

• Van verschillende subsidies, bij aankoop ontzorgen wij u in de subsidieaanvraag
• Bij aankoop van Zonnepanelen op btw-voordeel
• Van de salderingsregeling voor het terugleveren van energie
• Gebruik met een thuisbatterij uw eigen opgewekte energie

Wij bieden zonnepanelen advies op maat voor uw huis. Dit betekent dat we u in het gehele proces ontzorgen, van subsidie-aanvraag tot aankoop en installatie. Compleet Duurzaam is uw partner!

Terugverdientijd

Zonnepanelen zijn goedkoper geworden! De aanschaf van de zonnepanelen ligt lager, ook door het BTW-voordeel. Niet alleen financieel is dit beter, maar de terugverdientijd is het afgelopen jaar teruggelopen tot zes jaar! Wij berekenen:

• Het kostenplaatje
• De terugverdientijd
• Rendement
• Waardeverhoging van uw woning

Dit nemen we allemaal mee in het advies over zonnepanelen. Hierdoor heeft u een compleet beeld van uw investering en hoe de zonnepanelen u kunnen helpen in de toekomst!
Wat zijn de kosten van zonnepanelen?
zonnepanelen batterijopslag

Combineer de zonnepanelen met een thuisbatterij

Natuurlijk is het fijn dat u voorlopig nog kunt genieten van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Maar wij willen u erop wijzen dat de energiebedrijven OM Energie, Energie VanOns, Budget Energie, Vandebron en Vrijopnaam inmiddels ‘terugleverkosten’ in rekening brengen bij huishoudens met zonnepanelen. Bij Coolblue Energie betalen bezitters van zonnepanelen hogere vaste leveringskosten voor stroom dan de Coolbue Energie-klanten die geen zonnepanelen hebben. Bij Pure Energie betalen zonnepanelen-bezitters hogere variabele leveringskosten dan de Pure Energie-klanten die geen zonnepanelen hebben.
Wij verwachten dat steeds meer energiebedrijven kosten specifiek voor bezitters van zonnepanelen gaan opvoeren. Met een thuisbatterij kunnen mensen met zonnepanelen de ‘terugleverkosten’ omzeilen. Immers, een thuisbatterij stelt u in staat om een groter deel van uw zelf opgewekte stroom te gebruiken. Hierdoor heeft u minder stroom uit het elektriciteitsnet nodig. Omdat u een groter deel van uw zelf opgewekte stroom zelf gebruikt, levert u minder stroom terug aan het net waardoor u uw terugleverkosten verlaagt! Dit nemen we mee in ons zonnepanelen advies op maat. Wellicht is dit niet direct interessant, echter we kunnen de thuisbatterij ook later zonder problemen aansluiten op uw zonnepanelen!

Gerelateerde artikelen

Energiebeheer

Maximaliseer uw Zonne-Energiegebruik: Bereidt u Voor op de Afschaffing van de Salderingsregeling

Lees meer
Zonnepanelen

Terugleverkosten en zonnepanelen: Waarom uitschakelen geen slimme zet is

Lees meer
Energiebeheer

Navigeren door de Salderingsregeling: Energiecontracten met zonnepanelen

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Hidden
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.